DS traži da se protiv Miše Vacića pokrene sudski postupak zbog upada na izložbu 1Foto: FoNet/ Dragan Antonić

 Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke (DS) za Vojvodinu Nebojša Novaković izjavio je danas da Demokratska stranka oštro osuđuje upad vođe Srpske desnice Miše Vacića na izložbu u Centru za kulturnu dekontaminaciju, saopštila je informativna služba DS.

Novaković je u pisanom saopštenju rekao da zahteva od nadležnih organa da „protiv Vacića pokrenu sudski postupak kako bi taj pajac Aleksandra Vučića zadužen za promovisanje najnižih nacionalnih strasti bio kažnjen barem za ovaj šovinistički ispad“.

On je rekao da „otimanje mikrofona i prekid izložbe od strane ljudi koji promovišu medjunacionalnu mržnju nažalost nije nešto što do sada nismo vidjali u našem društvu, ali da izražavamo zabrinutost zbog toga što se to dogadja i danas, nekoliko decenija posle eksplozije nacionalne mržnje“.

Desni ekstremista Miša Vacić je sinoć upao na izložbu „Kapija – i kad boli, istina je lijek“ u Centru za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu i prekinuo otvaranje izložbe posvećene sećanju na 71 žrtvu artiljerijskog napada na Tuzlansku kapiju 1995. godine, tokom rata u BIH.

Novaković je upozorio da je poslednji Vacićev ispad samo „još jedan dokaz da ostvarivanje mira u regionu, iskrenog pomirenja i saradnje na ovim prostorima ne može biti dok su na vlasti oni koji su i učestvovali i podstrekivali na građanski i nacionalni rat u bivšoj Jugoslaviji“.

„Demokratska stranka je i danas na istom antiratnom i antišovinističkim stavu, kao i pre 30 godina. Spremni smo da branimo vrednosti pomirenja, obnove poverenja i saradnje među narodima i državama koje bi i Srbiju i čitav region učinile boljim i sigurnijim za život svih građana u ovom delu sveta“, kazao je Novaković.

Da podsetimo desni ekstremista Miša Vacić je sinoć upao na izložbu „Kapija – i kad boli, istina je lijek“ u Centru za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu i prekinuo otvaranje izložbe posvećene sećanju na 71 žrtvu artiljerijskog napada na Tuzlansku kapiju 1995. godine, tokom rata u BIH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari