DS: Zemlja u kojoj parlamentom odjekuju reči mržnje nije demokratska 1Foto: Demokratska stranka/Ds.org.rs

Demokratska stranka (DS) osudila je danas „atak“ lidera radikala Vojislava Šešelja na novinarku lista Danas Snežanu Čongradin, navodeći da „zemlja u kojoj pravosnažno osuđeni za najteže zločine može u najvišem zakonodavnom telu punim glasom i mandatom ugrožavati slobodu ljudi, vređati neistomišljenike i pretiti gnusno ženama – nije demokratska“.

Navodeći da su i članovi DS-a, „pre svih potpredsednica Aleksandra Jerkov na meti bojovnika provincijalizma, šovinizma i netrpeljivosti“, stranka je u saopštenju zatražila reakciju nadležnih organa i „sankcionisanje propagiranja brutalne ideologije“.

„Zemlja u kojoj parlamentom odjekuju reči mržnje i pozivi na linč nije parlamentarna. Predsednik zemlje može lično da prezire bolje, uspešnije i umnije, ali ne sme da pomiluje dopuštanjem da se aktivizam zasniva na podelama i mizoginiji. Ćutanje je odobravanje, nečinjenje podsticanje,
nekažnjavanje saučesništvo“, stoji u saopštenju.

Lider radikala Vojislav Šešelj izjavio je ranije danas da bi novinarku „Danasa“ Snežanu Čongradin osudio na 20 godina zatvora jer je napisala da je Srbija u Srebrenici počinila genocid.

On je na sednici Skupštine Srbije pogrdno nazivao i vređao Čongradin jer je u današnjem broju dnevnog lista u kome radi objavila reportažu iz Potočara u kojoj je, između ostalog, navela da je novinarka „u državi koja je počinila genocid i koja ni dan danas ne da se nije suočila sa tim, već je celokupno društvo u načelu sve dalje od tog procesa“.

„Ona kaže Srbija je izvršila genocid i to će proći nekažnjeno, a nama stižu primedbe da u Sbriji nema slobode štampa, a ja bih svakog ovakvog novinara poslao na 20 godina robije pa neka grade od njega mučenika i opozocionog lidera“, rekao je Šešelj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari