DSS: 12 godišnjica Ustava prošla potpuno nezapaženo 1

Na današnji dan pre dvanaest godina Narodna skupština je donela odluku o proglašenju Ustava Srbije, a u okviru njega je potvrđeno da je Pokrajina Kosovo i Metohija sastavni deo teritorije Srbije, saopštila je Demokratska stranka Srbije.

„U odnosu na prethodni u njega su ugrađene brojne promene u oblastima ljudskih i manjinskih prava, ekonomskog, teritorijalnog i uređenja vlasti. Istaknuta je obaveza svih državnih organa da zastupaju i štite državne interese Srbije na Kosovu i Metohiji u svim unutrašnjim i spoljnim političkim odnosima“, navodi u saopštenju DSS.

Kako ističu, ne treba da čudi što je godišnjica donošenja Ustava prošla potpuno nezapaženo.

„On se već od 2008. godine, posebno od 2013., a najintenzivnije ovih meseci, svakodnevno, brutalno i nekažnjeno krši. Ustav Srbije smeta svima, bili oni vlast ili opozicija, koji smatraju da je najpreči srpski interes ulazak u Evropsku uniju, a ne očuvanje državnog integriteta i sopstvenog naroda na KiM, a vladavinu prava, socijalnu pravdu i načela građanske demokratije smatraju samo floskulama neophodnim da se koriste u izbornim kampanjama“, zaključuje Demokratska stranka Srbije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari