DSS: Godišnjica „Oluje“ je prilika za preispitivanje politike prema Hrvatskoj 1Foto: Logo

Godišnjica akcije „Oluja“, najvećeg etničkog čišćenja u Evropi posle Drugog svetskog rata, koje su sproveli hrvatska vojska, policija i NATO…

i ove godine se u Hrvatskoj proslavlja u znaku podivljalog ustaštva i u radosti se slave ubistva i progon Srba, navodi se u saopštenju DSS-a.

Kako se dalje navodi u saopštenju godišnjica „Oluje“ nije prilika za držanje političkih govora, godišnjica „Oluje“ je prilika za preispitivanje ukupne državne politike na planu zaštite Srba van Srbije, „a na ovaj dan strašnog zločina posebno za preispitivanje odnosa sa Republikom Hrvatskom“.

Predsednik i Vlada Srbije su dužni da prekinu sa politikom takozvanog mirotvorstva, na štetu državnih i nacionalnih interesa.

Dužni su da odlučno i istrajno zahtevaju ubrzano rešavanje brojnih otvorenih pitanja između Srbije i Hrvatske, od kojih je veliki broj posledica etničkog čišćenja sprovedenog zločinačkom akcijom „Oluja“. Dužni su i da u razgovorima sa predstavnicima Evropske unije i SAD pokreću pitanje ugroženosti Srba u Hrvatskoj i traže garancije za njihova imovinska i ljudska prava“, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari