DSS: Kao Domanovićev vođa 1Miloš Jovanović Foto: Fonet/Marija Đoković

Demokratska stranka Srije (DSS) ocenila je danas da su jučerašnji razgovori u Briselu potvrdili da predsednik Srbije i srpska Vlada, zaključivanjem Briselskog sporazuma i odmrzavanjem pitanja konačnog statusa Kosova i Metohije, Srbiju i srpski narod vode u provaliju priznavanja secesije Kosova i Metohije.

Samo predsednik Srbije, jednak slepom Domanovićevom vođi, ne vidi da je jedini razuman izbor da se pitanje konačnog statusa Kosova i Metohije održava u stanju zamrznutog konflikta, navodi DSS.

Samo vođa koji se obavezao Zapadu može da se pravi da to ne vidi i da obmanjuje narod prikazujući pregovore u Briselu kao mirovnu konferenciju kojom se zaustavlja rat postizanjem kompromisnog rešenja, koje podrazumeva prihvatanje secesije Kosova i Metohije davanjem saglasnosti za stolicu u Ujedinjenim nacijama, ističe se u saopštenju te stranke.

DSS ukazuje i da referendum o prihvatanju tzv. kompromisnog rešenja koji je najavio predsednik Republike ne sme i ne može biti u suprotnosti sa Ustavom Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari