Foto: dveri.rs

Predsednik Dveri Boško Obradović podneo je Glavnom odboru Srpskog pokreta Dveri redovni izveštaj o svom radu koji je obuhvatio predsedničke izbore, rad Dveri nakon izbora, saradnju sa opozicionim strankama, kao i veoma aktivno učešće Dveri u radu Narodne skupštine. Glavni odbor Dveri prihvatio je izveštaj Predsednika.

Posebne tačke dnevnog reda bile su nova kadrovska rešenja, izveštaj o radu Izvršnog odbora, kao i razmatranje aktuelne političke situacije u Srbiji. Glavni odbor je potvrdio odluku da će narodni poslanici Dveri u Narodnoj skupštini biti protiv izbora Ane Brnabić za novog premijera Srbije.

“S obzirom da se ovom predlogu predsednika države za novog mandatara za sastav Vlade Srbije protivi većina građana Srbije, kao i deo vladajuće koalicije, Aleksandar Vučić treba da povuče ovaj predlog ili Narodna skupština da ne izglasa poverenje Ani Brnabić. Niti jedan glasač SNS i SPS na izborima nije glasao za izbor Ane Brnabić za predsednika Vlade. Kakva je to SNS najveća stranka u Srbiji ako nema dobrog kandidata za predsednika Vlade?”, navodi se u saopštenju.

Posebno je kritikovana ideja predsednika Vučića o Vladi sa dva premijera, Anom Brnabić zaduženom za ekonomski deo i Ivicom Dačićem zaduženim za politički deo, jer je “to praktično Vlada bez premijera u kojoj će premijer biti predsednik Aleksandar Vučić lično”.
“Aleksandar Vučić je imao priliku da bude predsednik Vlade i pobegao je sa tog mesta, iako je pre samo nepunih godinu dana u višesatnom ekspozeu dao mnoga obećanja koja su trebalo da budu ostvarena do 2020”, ističu Dveri.