Energija mora da se troši racionalno, građani gube strpljenje 1Foto: Nenad Kovačević

Povodom poziva građanima da u 20:05 dižu buku sa svojih balkona u znak protesta, neko je na društvenim mrežama napisao „Buka je opet u modi“. Sa druge strane za neke je ovo „smešno“ i pokazatelj nemoći da se pokrene neki efikasniji vid protesta, piše portal Pokreni.rs.

O ovoj temi, za portal Pokreni.rs pričali su aktivista Inicijative Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović i predsednik omladine Demokratske stranke Srbije Zdravko Veselinov.

Veselinov smatra da je ovakav vid političke borbe nastavak politike kratkog daha i metodološki bezidejnog delovanja.

On kaže da je potrebno da vratimo ozbiljnost u politiku.

„Potrebno je da ponudimo konkretne ideje kako te iste šerpe ne bi bile grebane zbog siromaštva i gladi“, navodi on.

Ipak, kaže, drago mu je da građani nisu klonuli i da se bore protiv ove „pošasti, koja nas je zadesila u vidu vladajuće većine“.

„Energija i politička volja građana moraju da se troše racionalno i sa tim niko ne bi smeo da se igra“, zaključuje Veselinov.

Za Dobricu Veselinovića, protest nikada nije prestajao da bude u modi, već je samo menjao svoj oblik.

„Nekada je to bila šetnja, sada je buka sa prozora i terasa zbog situacije sa pandemijom“, kaže on.

Veselinović smatra da su građani izgubili strpljenje, „dok od nosioca javnih funkcija slušamo šizofrene poruke kako je to najsmešniji virus u istoriji svaki dan imamo novozaražene“.

„Ljudi su postali svesni da nam je je država potpuno oteta i ovo su početni koraci u oslobađanju Srbije. Taj put neće biti lak, neće biti ni brz ali mislimo da samo od nas samih zavisi koliko ćemo se brzo osloboditi diktature u kojoj živimo. Zato je važno da ohrabrimo jedni druge, da pozovemo komšije da zajedno pravimo buku, da ohrabrimo uplašene i da pomognemo ugrožene“, ističe Veselinović.

Za njega, cilj je potpuno jasan.

„Želimo da oslobodimo Srbiju i povratimo dostojanstvo građana i pravo na rad, na lečenje i pravo na život. Početni cilj je oslobađanje straha, a o daljim koracima ćemo pričati kada stigne vreme, možda i mnogo pre nego sto se čini“, zaključuje Veselinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari