Grbović: Predloženo ne odgovara realnim potrebama 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Pavle Grbović, predsednik Pokreta slobodnih građana za Danas kaže da kvalitet i sadržaj dokumenta koji su predložili posrednici iz Evropskog paralemnta ne odgovraju realnim potrebama.

„Nažalost, nema dovoljno elemenata o kojima bi trebalo da se izjasnimo. Skoro sve što piše u dokumentu je tačno, ali izostaju rešenja i mehanizmi koji bi omogućili stvarnu promenu i poboljšanje izbornih uslova. Kvalitet i sadržajnost dokumenta ne odgovaraju ni realnim potrebama , ni utrošenom vremenu niti količini i kvalitetu predloga upućenih od strane opozicije i civilnog društva”, kaže Grbović.

Kako dodaje, do narednog sastanka je ostalo manje od 10 dana i teoretski gledano ima vremena i prostora za suštinske pomake, ali nažalost deluje mi da je ključni problem u nepostojanju volje da se o ovim temama razgovara ozbiljno.

“U narednim danima ćemo u saradnji sa partnerima doneti odluku o tome da li ćemo uputiti amandmane na predloženi tekst i da li ćemo učestvovati na narednom sastanku”, zaključuje on.

Danas je imao uvid u dokument koji su partije koje učestvuju u međustranačkom dijalogu uz posredstvo stranaca, dobile kasno sinoc.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari