Gužva za gradonačelničku kandidaturu u Kragujevcu 1Kragujevac Foto: Wikipedia

Istaknuti šumadijski aktivista Srpske napredne stranke i direktor Zavoda za zbrinjavanje odraslih „Male Pčelice“ u Kragujevcu dr Vladica Stanojević demantovao je u današnjoj izjavi našem listu da je započeo predizbornu kampanju za funkciju gradonačelnika šumadijske i prve srpske prestonice.

Negirao je, pritom, i da je počeo da pravi  svoju listu odborničkih kandidata, na kojoj bi, pored naprednjaka, kako doznajemo, bile i istaknutije  kragujevačke nestranačke javne ličnosti.

 -Nije istina, ne planiram ništa. Već sam rekao da će biti onako kako odluči vrh stranke, odnosno Izvršni odbor  SNS, rekao je juče Stanojević, odgovarajući na naša  pitanja “da li je krenuo u predizbornu kamapnju”, te  da li je “počeo da pravi listu odborničkoh kandidata”. Na pitanje “da li je vrh str anke odlučio ko će da bude gradonačelnički kandidata SNS u Kragujevcu?, upućuje na predsednika Gradskog odbora SNS Radomira Nikolića.

Na našu primedbu da je Gradski odbor SNS u Kragujevcu svojevremenom,  odlukom Iyršnog odbora stranke, raspušten,  Stanojević kaže da su mandati svih članova Gradskog i mesnih odbora SNS u Kragujevcu “istekli još pre dve godine”,ali da, uprkos tome,” Gradskiodbor svakog ponedeljka ima sastanke sa predstavnicima mesnih odbora”, što je,prema njegovim rečima, dozvoljeno stranačkim Statutom.

   Ono štoje javnosti u vezi s ovim poznato jeste da je Gradski odbor SNS uKragujevcu raspušten pre nekoliko godina, i da je istovremeno imenovano povereništvo stranke za centar Šumadije. Da li je, možda, u medjuvremenu, izabran novi Gradski odbor SNS, ne zna se,  pošto ogranak te partije ovde, kao i sama gradska vlast  predvodjena naprednjacima, uostalom,  deluje u teškoj  konspiraciji. Maltene kao skojevska organizacija za vreme Drugog svetskog rata.

Naš list, nadalje, pouzdano doznaje da se dr Vladica Stanojević  ozbiljno priprema  za predstojeće lokalne izbore, te da najozbiljnije razgovara sa istaknutijim kragujevačkim nestranačkim ličnostima kojima, u slučaju da pobedi na predstojećim izborima, obećava i funkcije u budućoj gradskoj vlasti i(li)  u lokalnim javnim preduzećima i ustanovama. U redovima kragujevačkih  naprednjaka , inače, dr Stanojević slovi za jednog od favorite medju naprednjačkim kandidatima za gradonačelničku funkciju. Pored njega, u tom kontekstu pominju se i aktuelni gradonačelnik Radomir Nikolić  koji se, navodno, takodje priprema, ali za drugi mandate na toj funkciji, zatim narodni poslanik i savetnik u Elektoprivredi Srbije Goran Kovačević, kao i v.d. direktora Kliničkog centra dr Predrag  Sazdanović.

Ulazak u (pred)izbornu trku za gardonačelničku funkciju već je, podsetimo,  još pre mesec dana, najavio lider Zajedno za Šumadiju i bivši gradonačelnik Kragujevca Veroljub  Stevanović, koji je u kampanju krenuo u koaliciji sa predsednikom Skupštine opštine Topola Draganom Jovanovićem i kragujevačkim ogrankom  SPO. Kako ni sam Stevanović ne krije bliskost sa vrhom SNS-a i samim Aleksandrom Vučićem, to šumadijska politička javnost konstatuje da su kampanju za predstojeće izbore u  Kragujevcu  već započeli ili da se za nju spremaju  SNS i njeni kandidati, te političke ličnosti, stranke, udruženja i pokreti koji su pod kontrolom naprednjaka.

Utoliko je, kako se  primećuje, nervoza i netrpeljivost medju potencijalnim gradonačelničkim kandidatima  vladajuće stranke , sve veća i izraženija.U prilog ovome i skorašnji  javni sukob već rečenog dr Vladice Stanojevića i njegovih fanova, s jedne, i narodnog poslanika i savetnika u EPS-u Gorana Kovačevića i njegove “ekipe”, s druge. Domaća štampa nedavno je, naime, objavila, pozivajući se na “nezadovoljne radnike” EPS-a, da je savetniku tom javnom preduzeću Goran Kovačević. navodnim manipulativnim rabota,uspeoda “obriše” sopstveni dug za struju od oko milion i po dinara.

Kovačević je,naravno, reagovao  i  rečene optužbe na svoje ime pripisao stanovitom “Bumbaru”, čija  će želja  da bude gradonačelnim Kragujevca da ostane ,kakoje primetio – “neostvareni  san”. Upućeniji deo javnosti je, uz pomoći nsajdeara u SNS-u, namah defifrovao da je  “Bumbar”( čiji je san gradončelnička funkcija) konspirativni partijski  nadimak  direktora  Zavoda “Male Pčelice” dr Vladice Stanojevića.…

Odmah potom, na lokalnim portalima i društvenim mrežama usledio je nezapamćeni verbalni obračun, u kojem je izneta gomila – neretko i argumentovanih  i dokazima  potkrepljenih –  medjusobnih optužbi zavadjenih naprednjačkih  klanova, čiju nervozu i medjusobice prati i rast nezadovoljstva marginalizovanog i zapuštenog Kragujevca.                                                                                                            

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari