Ilić: Ministar poljoprivrede mora da ode 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić zataržio je danas smenjivanje ili ostavku ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića, jer se, kako ocenjuje, nije snašao i uništiće srpsku poljoprivredu.

Ilić je na konferenciji za novinare kao primer katastrofalnog stanja naveo stočarstvo i podatak da Srbija ima najmanje svinja u svojoj istoriji.

„Trenutno u Srbiji imamo nešto više od dva miliona svinja i to je katastrofa. Od 1955. godine, otkako se vode podaci o broju goveda i svinja, nikada manje nismo imali“, naveo je Ilić.

Prema njegovim rečima, Nedimović priča kako je poljoprivredu uveo u petu brzinu, dok ona propada. Kao novi problem Ilić vidi i aktuelne poplave i to što su, kako kaže, relativno male padavine ponovo napravile haos u poljoprivredi

U medijima se čulo da su rešeni problemi u Novom Pazaru, Lučanima i Kraljevu, a ta mesta se ponovo suočavaju sa bujičnim poplavama, kaže Ilić i dodaje da je prikazivano kako direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević i predsednik Vučić neprestano rade i grade nasipe.

„U šta su se ulagali milioni i milijarde?“, pitao je Ilić. On traži da se, zbog svih problema sa kojima se suočavaju, poljoprivredicima ukinu akcize na naftu, što bi im, tvrdi Ilić, donelo više koristi od subvencija.

Prema njegovim rečima, akcize na naftu su maltene skuplje od nafte po fabričkoj ceni.

„Seljak to više ne može da izdrži. Ne trebaju mu te smešne subvencije po hektaru kada mu država mnogo više uzme, a deje mrvicu“, poručuje predsednik Nove Srbije. Ilić se dodatako i pitanja Kosva, pa je poručio da je za Srbiju jedini spas i mogućnost da se reši taj problem strikno poštovanje Rezolucije 1244, koje su se, kako ocenjuje, odrekli i predsednik Srbije i Vlada.

„Ne znam šta Srbija treba da traži u Parizu na nekim novim pregovorima ako se ne prihvata Zajednica srpskih opština i ne ukidaju se takse“, kazao je Ilić.

Predsednik Izvršnog odbora Nove Srbije Mirko Jović popručio je da stranka radi na jačanju svoje infrastrukture i da je to jedina partija koja je u stanju da sabere konzervativne snage u Srbiji.

„I pored svih udra na predsenika na stranku, naročito na Ilića, stranka je sačuvala svoju infratstrukturu i jezgro“, rekao je Jović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari