Obraćamo vam se povodom sadržine teksta koji je objavljen u dnevnom listu „Danas“ br.5527, od 16. novembra 2012. godine, kao i na internet prezentaciji istih novina, pod naslovom „Miloševićevci, početnici, preletači“.

U navedenom članku iznete su neistine koje se odnose na broj, strukturu i poreklo zaposlenih u Kancelariji za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije i na taj način je grubo dezinformisana srpska javnosti.

Istina je da je Kancelarija za KiM preuzela sve zaposlene od Ministarstva za KiM, a Ministarstvo od Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju. Svi oni su zasnovali radni odnos na osnovu javnih konkursa koje je sprovodila vladina Služba za upravljanje kadrovima i većina ih ima iskustvo na ovim poslovima od preko 12 godina. Takođe, većina zaposlenih u Kancelariji za KiM je sa AP KiM, dok je iz Vojvodine poreklom jedna ili dve osobe. Međutim, važno je reći da mi u Kancelariji za KiM ne delimo zaposlene po mestu rođenja i po tome gde žive. Ljudski i stručni kvaliteti su nam na prvom mestu.

I na kraju, u Kancelariji za Kosovo i Metohiju zaposlena su 82 državna službenika i nameštenika.

Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Aleksandar Stojanović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari