CeSID: U poslednja dva sata mnogo nepravilnosti na biračkim mestima 1

Centar za slobodne medije i demokratiju CeSid saopštio je da je do 14 sati na glasanje izašlo 26,5 odsto upisanih birača.

Programski direktor CeSida Ivo Čolović rekao je na konferenciji za novinare da je to najniža izlaznost birača u poslednjih šest godina.

Saradnica CeSID-a Emilija Orestijević je kazala da je u poslednja dva sata, od 12 do 14 sati, zabeleženo više nepravilnosti na glasačkim mestima.

„Nastavljeno je sa ubacivanjem listića u pogrešne glasačke kutije, listići za lokalne izbore se ubacuju u kutije za parlamentarne izbore i obratno“, kazala je Orestijević i dodala da je na više glasačkih mesta zabeležena i povreda tajnosti glasanja.

„Na više mesta je primećeno da se glasački listići fotografišu ili se savijaju tako da se vidi za koga se glasalo“, objasnila je ona.

Orestijević je kazala da članovi biračkih mesta u Kuli uzimaju pozive za glasanje od građana, pa ih u kesama dele nepoznatim osobama.

„Na nekoliko biračkih mesta građani nisu mogli da glasaju jer nisu bili upisani u birački spisak. Naknadnom proverom u policiji, oni su prema svom prebivalištu trebali da glasaju na tim biračkim mestima, ali nisu bili upisani“, objasnila je Orestijević.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “CeSID: U poslednja dva sata mnogo nepravilnosti na biračkim mestima”

  1. E pa to vi je to. Vi ste organizatori ovih „izbora“ drugovi na vlasti. Sto je moralo da izadje, izaslo je. Sad ili da dovlacite glasace u dzipovima ili da naredite juris na rusenje glasackih kutija dok jos imate vremena. Nemojte cenzurisati, ako moze cenjeni Danas.

    • Sto bi dovlacili? Lepo su oni ukinuli cenzus za referendum, tako da izlaznost moze biti i ispod 50%… Znaju politicari da ce svaki referendum izlaziti sve manje i manje ljudi..

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.