Đukić Dejanović "u trci" sa Stevanovićem i Dašićem 1Foto: FoNet/ Nenad Djordjevic

Funkcionerka Socijalističke partije Srbije i ministarka u odlazećem sazivu vlade Slavica Đukić Dejanović biće kandidatkinja za gradonačelnicu Kragujevca na zajedničkoj listi SPS i Jedinstvene Srbije, saznaje Danas nezvanično iz više izvora.

Prema rečima naših sagovornika, takva odluka doneta je jer Đukić Dejanović, inače poreklom Kragujevčanka, „uživa veliki ugled u tom gradu“.

Sagovornici Danasa kažu i da će u „trci“ za glasove Kragujevčana pored predstavnice SPS, učestvovati bivši gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović, koji će predstavljati listu „Svi na ovu stranu“, dok će kandidat naprednjaka za tu funkciju biti Nikola Dašić. Kako je Danas ranije pisao, dosadašnji gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić ne nalazi se na izbornoj listi vladajuće stranke, ali je Dašić njegov kum i „čovek od najvećeg poverenja“. „Slavica Đukić Dejanović se trenutno najbolje kotira u Kragujevcu, Veroljub Stevanović je na drugom mestu po popularnosti, a Dašić, koji većinu vremena provodi u Beogradu, na trećem“, ističu naši izvori.

Zvanični portal SPS preneo je juče da su predsednik te stranke Ivica Dačić i lider Nove Srbije Dragan Marković Palma potpisali koalicioni sporazum o zajedničkom nastupu na parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima. Naš list saznaje da će se njihova lista zvati „Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) – Dragan Marković Palma“. Izvori Danasa kažu da će prvi na listi biti Dačić, a Marković drugi.

Prilikom potpisivanja sporazuma Dačić je izrazio zahvalnost zbog dugogodišnje saradnje sa Markovićem.

– Nastupićemo zajedno sa JS na svim nivoima izbora, osim u nekim opštinama gde postoje procene da ne nastupamo zajedno… Cilj nam je da osvojimo bolje rezultate u odnosu na prethodne izbore, odnosno više od 11 odsto glasova… Na našoj listi biće veliki broj mladih i obrazovanih… Sami smo odlučili, bez obzira na zakonske obaveze, da imamo 43 odsto žena na listi“, poručio je predsednik SPS.

Marković je kazao da je „verovao SPS-u još 2008.“ i da imaju vidljive rezultate danas nakon toliko godina saradnje, „pogotovo rezultate Ivice Dačića“.

Prelasci

Portal Direktno objavio je da je potpredsednik Narodne skupštine Vladimir Marinković iz Socijaldemokratske partije Srbije prešao u SNS, dok je Stefana Miladinović prešla iz Socijalističke partije Srbije takođe u naprednjake.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari