Pajtić: Vizionarski se UDS čita kao "udes" 1Foto FoNet Zoran Mrdja

Pomalo je bizarno, ali u današnjoj Srbiji ništa neobično, da se propali restlovi velikih opozicionih partija okupljaju zarad očajničkog pokušaja „reuvaljivanja“ u skupštinske fotelje, navodi za Danas radijski i TV voditelj Igor Brakus, komentarišući naziv koalicije „Ujedinjena demokratska Srbija“.

Naš sagovornik smatra da je „UD SRBIJA (Ujedinjena demokratska Srbija“ vrlo ambiciozan i gromovit naziv za politički projekat koji će se završiti izbornom katastrofom“.

Bojan Pajtić, bivši predsednik Demokratske stranke, ocenjuje za Danas da su oni koji su „kreirali“ listu „Ujedinjena demokratska Srbija“ bili vizionari, s obzirom da se skraćenica ove liste – UDS čita kao „udes“.

Upitan da li bi, prema njegovom mišljenju „marketinški štosnije“ ime bilo „Evropski blok“, koje je prvobitno pominjano kao mogućnost, Pajtić ističe: „i Evropski blok bi bio primeren naziv, budući da svako ko učestvuje na ovim izborima daje legitimitet Vučiću u blokiranju svih evropskih vrednosti – slobodnih izbora, nezavisnosti medija i slobode govora“.

Podsetimo, članovi UDS-a su Srbija 21 (bivši poslanici SDS, DS i LDP), GDF (otcepljeno krilo PSG) i Vojvođanski front predvođen Ligom socijaldemokrata Vojvodine. UDS će, najavljeno je, učestvovati na parlamentarnim i lokalnim izborima u više od 100 opština i gradova Srbije.

Počeli su i prikupljanje potpisa za izbore, a objavili su na društvenim mrežama da je potpis njihovoj listi dala poslanica DS Nataša Vučković .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari