U Novom Sadu 12 lista i dve na čekanju 1Novi Sad Foto: Arsenije Mandić

Prvo mesto rezervisano je za široku koaliciju SNS pod nazivom „Aleksandar Vučić- za našu decu“. Uz naprednjake tu su i kandidati Pokreta socijalista, Socijaldemokratke stranke Srbije, PUPS-a, POKS-a i Pokreta snaga Srbije), a predvodi ih aktuelni gradonačelnik Miloš Vučević, koji je već dva mandata, odnosno osam godina na čelu glavnog grada Vojvodine.

Koaliciju SPS-JS vodi Slobodan Cvetković, šef novosadskog odbora socijalista i direktor Novosadskog sajma, SRS zastupa Đurađ Jakšić, odbornik i pokrajinski poslanik.

Sledi lista Novosađani na čelu sa Zoranom Šćepanovićem, bivšim prvim čovekom FK Vojvodina, a zaključuje je Goran Karadžić, član Saveta RRA.

Vojvođanski front na 5. mestu predstavlja Aleksandar Kravić, šef GO LSV i gradski ministar za saobraćaj.

Šesti je SVM, sedma lista Istina, koju zastupa Ivana Vujasin, na osmoj poziciji je lista „Neka maske padnu“, koalicija Zelene i Nove stranke na čelu sa predsednikom ZS Goranom Čabradijem.

Na 9. mestu je  lista DSS-a „Metla“, 10. je Ruska stranka, koja je upisana kao manjinska partija iako nema Rusa. Na začelju su liste Ratni veterani i „Aleksandar Šapić-Pobeda za Novi Sad“.

Konkurisali su još i liste Koalicije Zdrava Srbija-narodni slobodarski pokret i grupe građana „Dosta je bilo – Saša Radulović“, ali one još nisu proglašeni ili odbijene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari