Jeremić: Narodna stranka posejala nadu i seme pobune 1Foto: Narodna stranka

Na današnji dan pre godinu dana na, Izbornoj skupštini, za predsednika Narodne stranke izabran je Vuk Jeremić saopšteno je iz te političke stranke.

Kako se navodu u saopštenju, u okviru obeležavanja godinu dana rada Narodne stranke juče je u Sava Centru održan i Glavni odbor stranke.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić  poručio je  da se Srbija nalazi u fazi „dubokog sna sa ponekim pulsom otpora“ aktuelnoj vlasti.

– Narodna stranka je posejala nadu i seme pobune i prva je pokazala da se može reći ‘Ne’. Narodna stranka je nešto sa čime svi znaju da će živeti u budućnosti i ja vam kažem – Narodna stranka će biti naredna stranka koja će voditi ovu državu, kazao je Jeremić na Glavnom odboru.

On je funkcionere svoje stranke, ali i čitave opozicije, pozvao da budu jedinstveni, kako bi u narednom periodu sačuvali dostojanstvo građana i izborili se protiv „zla koje neće otići samo od sebe“.

Jeremić je aktuelni režim opisao kao „totalitarni režim zla“, a trenutno stanje u zemlji kao “prokletu avliju”.

– U „prokletoj avliji“ nema sreće, nema slobode, nema pravde, nema osmeha. U „prokletoj avliji“ postoji gospodar i njegova svita i samo za njih ta „avlija“ nije prokleta, a za sve druge jeste, rekao je Jeremić.

On je dodao da je glavni razlog zbog kog je odlučio da započne borbu taj što se „korov i kancer ne povlače sami od sebe“, navodi se u saopštenju.

Lider Narodne stranke ocenio je da nije daleko trenutak kada će aktuelni režim, koji je postao simbol agresivnosti i bahatosti biti pobeđen. Prema njegovim rečima, neophodno je da se nastavi da se zaliva seme jedinstva, kako bi došlo do povratka države njenim građanima.

– Uveren sam da taj trenutak nije toliko daleko koliko bi mnogima moglo da izgleda dok gledaju televiziju na kojoj se smenjuju rijaliti programi političkog i nepolitičkog sadržaja, a u suštini je to jedinstveni program u kome najčešće gledamo lice istog čoveka, rekao je Jeremić.

Jeremić je na GO govorio i o položaju Srbije u svetu, i ocenio da se nalazi pred izborom da bude „bedem ekstremizmu sa Bliskog istoka, kako to žele velike sile, ili  veliko trgovinsko čvorište“.

Govoreći o Kosovu i Metohiji Jeremić je kazao da je namera vlasti da se Srbija i Kosovo razgraniče početkom 2019. godine.

– Ono što ste čuli pre mesec dana na sednici Glavnog odbora vladajuće stranke, da je njihova kosovska politika doživela poraz, ne može biti dalje od istine. Shvativši da je narod protiv razgraničenja, podele, predaje, kako god to nazvali, i da za to ne može da dobije većinsku podršku, Vučić je proglasio  da to više „ne radi“, a onda iza scene do maksimuma ubrzao razgovore, objasnio je Jeremić.

Jeremić je dodao da će Vučić i predsednik Kosova Hašim Tači potpisati sveobuhvatni sporazum u prvom kvartalu naredne godine, navodi se u saopštenju.

„Razgraničenje znači da će sa one strane granice, koja više neće biti administrativna linija, ostati 90 odsto teritorije pokrajine KiM i delovi onoga što zovemo jug Srbije, a što Albanci zovu Preševska dolina“, dodao je Jeremić i upozorio: „Kada govorim o Velikoj Albaniji, govorim o jednoj neizbežnoj i realnoj opasnosti. U međunarodnom pravu ne postoji ništa što može da spreči dve članice UN da se ujedine u jedinstvenu državu“.

Jeremić je ukazao i da, kada se jednom u miru odreknete teritorije, to postaje jedinstven primer i da će tako postupati i drugi sa sličnim aspiracijama.

Na zatvorenom delu sednice članovima Glavnog odbora obratio se i prvi potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić, potpredsednici Sanda Rašković Ivić, Zdravko Ponoš, Svetozar Čiplić, Siniša Kovačević i Nikola Jovanović kao i preko trideset predstavnika odbora Narodne stranke širom Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari