Joksimović: Odbili smo jeftini predizborni marketing SNS 1Bogdan Joksimović Foto: Privatna arhiva

Košarkaški klub Crnokosa iz Kosjerića je odbio da primi dresove za mlađe kategorije koje im je, kao donaciju, tokom aktuelne kampanje SNS za lokalne izbore nameravao da uruči predsednik te opštine i naprednjak Žarko Đokić.

U Kosjeriću, u kome je na vlasti SNS, redovni lokalni izbori će se održati 28. marta, pa su naprednjaci pokušali da iskoriste tu prliku i da se stranački promovišu.

U saopštenju, Bogdan Joksimović, predsednik tog kluba, obavestio je javnost i predsednika opštine Žarka Đokića da „KK Crnokosa, kao ponosan sportski kolektiv, odbija da primi donaciju u vidu dresova za mlađe kategorije, jer to smatra, pre svega, činom jeftine propagande Srpske napredne stranke pred izbore, provokacijom onih koji ulažu svoja lična sredstva u opstanak ovog kluba, a iznad svega i zloupotrebom dece u političke svrhe“.

„Poštovana gospodo i poštovani predsedniče opštine Kosjerić, vi ste sport u Kosjeriću ugasili, ne samo sportskim nečinjenjem i odsustvom ulaganja u sport, vi ste svojom politikom i ono malo omladine oterali iz naše opštine i doveli ovo nekada ponosno mesto do situacije da više nema ko da trči za loptom“, navodi u saopštenju Bogdan Joksimović.

„Majice i dresove podelite opštinskom rukovodstvu, jer su vrlo moguće talentovaniji za sport nego za funkcije na kojima se nalaze, pa ćemo vas rado registrovati za takmičenje ispred Košarkaškog kluba, kada ionako jedva sastavljamo kraj sa krajem i što se igračkog kadra tiče. Nekada je poželjno imati i kičmu“, poručio je Joksimović.

„Trudimo se već tri godine da klub ‘ostavimo u životu’ i, kako dodaje, ‘ličnim sredstvima smo vodili decu na utakmice protiv Zvezde, vodili smo ih da gledaju Evroligu i obezbedili im takmičenje i sportsku, ali i ljudsku afirmaciju’.“

Za one koji su na vlasti u toj opštini već osam godina, ocenio je da su za to vreme „uspeli da ugase letnji turnir u basketu, čuveni Veliki letnji turnir u malom fudbalu i da ne mogu dva koša na poligonu da poprave godinama“.

„Svojim nečinjenjem uskoro će ugasiti i sportske kolektive, koji novcem koje opština izdvaja za sport, a ta cifra je ubedljivo najmanja ne samo u regionu, već i u Srbiji, ne mogu bez problema da se takmiče u svojim ligama, pokušavaju na ovaj način da nam „zamažu oči“ i ovakav čin nazivaju ulaganjem u sport i omladinu“, naveo je Joksimović.

Njegovu reakciju su podržali mnogi na društvenim mrežama, a on za Danas kaže da je na takav način reagovao jer se u sport ulaže veoma malo iz opštinskog budžeta i da mladi odlaze iz tog grada, a da lokalna vlast pokušava da lažno predstavi podršku i pomoć klubovima, zarad jeftinih političkih poena, uoči lokalnih izbora.

„Ne bih reagovao da je dresove donirala opština, ali ovde se radi o jeftinom predizbornom marketingu SNS“, kaže za Danas Joksimović i navodi da „podrška opštine klubu izostaje, jer u njegovoj upravi nema člana SNS“.

„Ne želimo da ga imamo, jer smatramo da su naprednjaci uradili mnogo loših stvari u Kosjeriću i najviše su doprineli da se iz njega isele mladi“, dodaje naš sagovornik, koji je predsednik kluba od 2018. kada je podneo ostavku na mesto odbornika na listi koalicije oko DS i, kako kaže, trenutno nije član nijedne političke stranke.

„Naš klub je korisnik budžetskih sredstava i lokalna vlast je dužna da nam isplaćuje oko milion dinara godišnje, ali predstavnici vlasti doživljavaju to kao da nam te pare daje SNS“, poručuje Joksimović.

Predsednik opštine i naprednjak Žarko Đokić kaže za Danas da „svako može da piše šta hoće, pa i Joksimović“ i da je sve to, kako je ocenio „vid političke borbe“.

Joksimović: Odbili smo jeftini predizborni marketing SNS 2
Žarko Đokić Foto: TV5

„Ako nađem sponzora koji želi da pokloni dresove, ne vidim u čemu je problem“, pita se Đokić. Na podsećanje Danasa da poziciju predsednika opštine koristi u predizbornoj kampanji za promociju SNS, on je uzvratio: „Znate vi kako to ide politički.“

„Kao što mi imamo medije koji će nas politički da promovišu, tako vi iz Danasa promovišete njih. Kako se mi politički borimo, tako se politički bore i oni“, ocenio je Đokić.

Na optužbu da je decu koja su članovi tog kluba pokušao da zloupotrebi u političke svrhe, on tvrdi da to „nije tačno“.

„Svi klubovi su od mene tražili dresove. Nismo decu tražili po putu da bismo ih koristili ih u političke svrhe, nego sam pozvao predstavnike klubova i davao im dresove. Našao sam sponzora koji je dao dresove i nisam tražio da se to politički promoviše, niti sam zloupotrebio decu, jer sam znao bi se dogodilo“, tvrdi Žarko Đokić, predsednik opštine Kosjerić.

Đilas i koševi

„Kada je Dragan Đilas, 2013. godine, tokom kampanje za tadašnje lokalne izbore, donirao koševe i drugu opremu Sportskoj hali za potrebe kluba, to nisu bili jeftini politički poeni, a ja sam mu se zahvalio na poklonu“, kaže Đokić. S druge strane, Bogdan Joksimović navodi da je Đilas te koševe „poklonio kao tadašnji predsednik Košarkaškog saveza Srbije, a ne kao stranački ili politički funkcioner“.

Rakić na Tviteru o pomoći

„Danas je moja porodica uplatila novac Košarkaškom klubu Crnokosa iz Kosjerića, koji je odbio donaciju SNS sekte i time sprečio zloupotrebu dece u političke svrhe. Inače Kosjeriću se bliže lokalni izbori. Pomozimo klubu, podržimo ljude koji imaju kičmu“, napisala je na Tviteru Dragana Rakić, potpredsednica DS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari