Jovanović: Napraviću Koaliciju za mir 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Predsednik Liberano demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je da deo opozicije i stranke koje čine Savez za Srbiju predstavljaju samo još jedno razočaranje, zbog čega je najavio da će, kao alternativu, napraviti Koaliciju za mir.

Jovanović je ocenio da Savez nudi retrogradnu politiku, a cilj Kolacije je da iz Srbije pošaljemo drugačije poruke, neopterećene procentima i partijskim jalovim ratovima.

Prema njegovim rečima, LDP se bori za stvaranje alternative koja u svom korenu ima borbu protiv nacionalizma, koji opet postaje generator krize u zemlji i regionu.

„Zato podržavam razgovore Tačija i Vučića, ali njihov rezultat mora da bude kompromis koji stavlja tačku na sukob koji opterećuje naše živote, živote naših porodica, budućnost dva društva i celog regiona“, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

On, takođe, podržava referendum u Makedoniji, koji rešava spor te države sa Grčkom oko imena, navodeći da to izjašnjavanje naroda, kao i ono koje treba da se desi u Srbiji, ubrzava uključivanje celog regiona u evropske tokove.

Mir između nas i trajni kompromis Prištine i Beograda, Makedonija kao zemlja okrenuta Evropskoj uniji i rešavanje krize u Bosni i Herecegovini dogovorom ljudi koji tamo žive – ključne su stvari koje onemogućavaju širenje ruskog uticaja koji priliku za sebe traži u otvorenim konfliktima, ocenio je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari