Jovanović: Podržavamo suverenizam, naciju i porodicu 1Marin Le Pen Foto: Beta/AP/Michel Spingler

Lideri novoosnovanog opozicionog političkog pokreta Metla 2020 Miloš Jovanović i Jovan Filipović i Dragoslav Perišić sastali su ovih dana u Briselu sa poslanicima Evropskog parlamenta iz suverenističke grupe Identitet i demokratija.

Razgovarali su i sa nekadašnjim ministrom u francuskoj vladi Tijerijem Marijanom, koji je i visoki funkcioner Nacionalnog saveza Marin le Pen.

Miroslav Parović, predsednik Narodnog slobodarskog pokreta koji ima odličnu saradnju sa Marin le Pen, kaže da je srećan što su i druge stranke iz Srbije uvidele šta je dobar put za Srbiju i da se nada da nije u pitanju sitni dnevnopolitički interes.

Jovanović, koji je predsednik Demokratske stranke Srbije, kaže za Danas da su sa kolegama iz suverenističke grupe Identitet i demokratija razgovarali o stanju u Evropskoj uniji.

„Saglasili smo se da ovakva Evropska unija, kakva je danas radi protiv svojih građana, nacija i identiteta. Razgovarali smo i o poštovanju suverenosti, obzirom da je Ramuš Haradinaj deo te grupe“, kaže Jovanović i dodaje da je sa članovima parlamentarne grupe Identitet i demokratija dogovorena i poseta Beogradu krajem novembra.

Na pitanje da li bi to trebalo da znači da će se Metla 2020 prikloniti krajnjoj desnici, sagovornik Danasa odgovara ne zna šta podrazumeva pojam krajnja desnica. „Radi se o konzervativnim strankama koje podržavaju sve ono u ta mi verujemo – suverenizam, naciju i porodicu“.

Komentarišući ovaj prvi potez na spoljnom planu Metle 2020, posle njenog osnivanja, Le Pen, Miroslav Parović, lider Narodnog slobodarskog pokreta, koji ima odličnu saradnju sa Le Pen kaže da je srećan što su i druge stranke iz Srbije uvidele šta je dobar put za Srbiju.

„Mi iz Narodnog slobodarskog pokreta imamo dugogodišnju saradnju sa strankom Marin le Pen i drugim suverenističkim strankama širom Evrope i u neku ruku smo rodonačelnici srpskih veza sa tim, novim evropskim političkim blokom. Srećan sam što i druge stranke iz Srbije sada uviđaju da je to dobar put za naš narod i državu, samo se nadam da ih ne vodi sitni dnevnopolitički interes, već strateška vizija o potrebi da u EU institucijama imamo autentične partnere i da sa njima dugoročno gajimo odnose“, zaključuje Parović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari