Jovanović: Pozlata Trga koštala bi dva miliona evra, njihova rekonstrukcija plaćena 10 miliona 1Foto: Narodna stranka

Potpredsednik Narodne stranke i šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je danas da je za 10 miliona evra, koliko je koštala rekonstrukcija Trga Republike, moglo da se „pozlati pet trgova iste površine“.

Jovanović je naveo i da je gradska vlast „opljačkala Beograđane, a nije im rešila nijedan problem“.

„Beograđani bi za pet puta manje novca dobili ‘pozlaćen trg’ sa zelenilom i satom i to bez 375 dana maltretiranja. Prekrivanje zlatnim listićima Trga Republike koštalo bi dva miliona i 25.000 evra, a naprednjačka vlast je postavila granitne ploče za 10 miliona evra“, rekao je Jovanović televiziji N1.

Jovanović je objasnio da 250 zlatnih listića za pozlatu, svaki veličine osam puta osam centimetara, košta 270 evra, što znači da jedan kvadratni metar zlatnih listića košta 168,75 evra, a cena 12.000 kvadratnih metara zlatnih listića, što je površina Trga Republike, iznosi dva miliona i 25.000 evra.

„Povrh toga, nisu rešili nijedan problem, nego su, naprotiv, izazvali velike saobraćajne gužve, jer su ukinuli jednu saobraćajnu traku, nema trake za bicikliste niti podzemne garaže, a nije srušen ni tržni centar Staklenac“, rekao je Jovanović.

Jovanović je još naveo da gradska vlast nije spremno dočekala novu školsku godinu i da nije obezbedila besplatne udžbenike za 17.000 đaka prvaka.

„Besmisleni jarbol košta 406 miliona dinara, a za taj novac đaci prvaci su mogli da dobiju po dva kompleta besplatnih udžbenika. Gradska vlast nije ispunila obećanja da će biti završena nova osnovna škola u Leštanu i rekonstruisana škola u Batajnici i Zemunska gimnazija“, rekao je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari