Jugović: Stojanović bi trebalo da se raduje zbog Vojske Srbije 1Bratislav Jugović Foto: Privatna arhiva

Političar Momir Stojanović, izuzetno živopisne biografije, napravio je u životu puno trulih kompromisa. U javnosti se i danas najviše voli predstavljati kao bivši direktor Vojnobezbednosne agencije (VBA), iako je na ovom mestu bio „punih“ pet meseci, i to u periodu u srpskom narodu upamćenom po pogromu na Kosovu i Metohiji – poručio je Bratislav Jugović, narodni poslanik i član Glavnog odbora SNS, povodom izjave bivšeg direktora VBA generala Momira Stojanovića, koji je rekao da Nebojša Stefanović ne bi mogao da prođe bezbednosnu proveru i da je njegov ostanak na čelu Ministarstva odbrane rezultat „trulih“ kompromisa u vrhu SNS-a.

– Da je više vojno lice u duši, a manje političar, znao bi Stojanović da ministar odbrane Nebojša Stefanović ima sertifikat za pristup tajnim podacima, najvišeg stepena i da je otuda logično prošao najrigoroznije bezbednosne provere, i on i njegova uža i šira porodica, i to od strane VBA, VOA, BIA i policije – naveo je Jugović.

Prema njegovim rečima, „da je i danas vojno lice u duši“, nikada Momir Stojanović ne bi tvrdio da je ministar Stefanović srozao ugled Vojske, isti onaj ministar koji je doprineo i opremanju Vojske najsavremenijim sredstvima i povećanju plata njenih pripadnika.

– Nasuprot, radovao bi se Stojanović kako jednom generalu, pa bio on i u penziji, priliči – što vidi da je Vojska Srbije danas najjača vojna sila među zemljama bivše Jugoslavije. Ali, pošto je Momir Stojanović odavno političar, radi što i razni centri moći, koji Srbiji ne misle dobro. Napadi lažima na srpskog ministra odbrane Nebojšu Stefanovića, Vojsku Srbije i predsednika Srbije Aleksandra Vučića neprekidni su i besomučni. Jasno je i zašto – mnogi bi, baš kao Vjosa Osmani, želeli da Srbija padne na kolena – kazao je Jugović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari