Ko sve briše slike sa bivšim “šefom” 1Foto: Ministarstvo odbrane/Jovo Mamula

Za razliku od Biljane Popović Ivković i Jane Ljubičić, Stefanovićev blizak saradnik, prema pojedinim spekulacijama, “možda i najbliži”, naprednjak Milosav Miličković, i dalje je na poziciji državnog sekretara u MUP-u.

Prorežimski tabloid Alo žestoko je danas na svom portalu iskritikovao naprednjake za koje tvrdi da su sve donedavno bili i te kako bliski Nebojši Stefanoviću, nazivajući ih “Nebojšinim janičarima”.

U tekstu se navodi da takvi pojedinci pokušavaju da “operu i svoje biografije od brojnih afera”, pa masovno glasaju da Stefanović, njihov dojučerašnji “šef” bude smenjen sa svih stranačkih i državnih funkcija, a i uklanjaju fotografije sa njime sa društvenih mreža.

Istovremeno, primećuje se da se niko od Stefanoviću bliskih naprednjaka ne usuđuje da mu javno izriče bilo kakve pohvale, odnosno da je on ostao bez “botova”.

Mada Alo ne pominje visoku funkcionerku SNS Biljanu Popović Ivković kao jednu od osoba iz najbližeg kruga Nebojše Stefanovića, ona godinama unazad slovi za ženu od njegovog najvećeg poverenja.

Popović Ivković je u vreme dok je Stefanović bio ministar unutrašnjih poslova postala državna sekretarka tog ministarstva, a kada je on krajem prošle godine “rotirao” funkcije u Vladi sa dotadašnjim ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom, odlučeno je da se ni ona ne  zadrži na istoj funkciji, već je izabrana za državnu sekretarku u Ministarstvu građevinarstva, koje vodi Tomislav Momirović.

Ko sve briše slike sa bivšim “šefom” 2

Izvor Danasa blizak naprednjacima tvrdi da Popović Ivković na aktuelnoj funkciji “nema nikakvu stvarnu moć, za razliku od MUP-a, gde je bila veoma istaknuta njena uloga”.

U navedenom tekstu pominje se “slučaj” Jane Ljubičić, koja je takođe bila državna sekretarka u MUP-u. Alo tvrdi da je Ljubičić razrešena sa mesta članice Izvršnog odbora Telekoma, zbog loših rezultata, a da je na tu funkciju došla upravo iz MUP-a, i često isticala da je njen šef Stefanović i da “samo njega sluša”, ali da je nedavno glasala za njegovu smenu.

Kako Danas nezvanično saznaje, upravo je na zahtev Nebojše Stefanovića Jana Ljubičić bila postavljena za generalnu sekretarku Narodne skupštine, i to u vreme kad je on bio predsednik parlamenta.

Na kasnijoj funkciji u Telekomu, prema pisanju portala Direktno, imala je platu od 316.000 dinara. Izvor našeg lista blizak SNS tvrdi da se Ljubičić trenutno nalazi na porodiljskom odsustvu.

Za razliku od Biljane Popović Ivković i Jane Ljubičić, Stefanovićev blizak saradnik, prema pojedinim spekulacijama, “možda i najbliži”, naprednjak Milosav Miličković, i dalje je na poziciji državnog sekretara u MUP-u.

Alo tvrdi da je Miličković bio Stefanovićev “potrčko”. Prema ranijim saznanjima našeg lista, Miličković, potpredsednik Gradskog odbora SNS u Beogradu, verovatno će ubrzo biti smenjen sa te funkcije, zajedno sa Stefanovićem, koji je i dalje formalno predsednik tog odbora, a već je odlučeno da Miličković više neće biti poverenik SNS za Rakovicu i Mladenovac. Upravo je Odbor u Rakovici među prvima glasao za smenu Stefanovića.

U tekstu pomenutog lista i gradonačelnik Čačka Milun Todorović označen je kao nekadašnji čovek od najvećeg Stefanovićevog poverenja.

Poznato je da je čačanski odbor nedavno prvi javno izrekao negativne ocene o radu Stefanovića. Na “listu” onih koji su okrenuli leđa Alo stavlja i Damira Handanovića, kompozitora i člana Glavnog odbora SNS. Kako tvrdi Alo, Handanović se ranije privatno i na društvenim mrežama hvalio da ima bliske odnose sa Stefanovićem, i zajedničke fotografije objavljivao uz poruku:”Prijatelji za ceo život”, ali je u međuvremenu obrisao sve navedene “uspomene” sa svojih “profila”.

S druge strane, ono što je naš list primetio analizirajući zvanični profil Damira Handanovića na Tviteru jeste da on  “pojačano” hvali i brani od kritika predsednika Srbije i lidera SNS Aleksandra Vučića, kao i Vučićevog sina Danila, pa je tako juče objavio:

“Jadni i bedni pokušaji Danilovog satanizovanja. Baš jadni. Svako ko poznaje tog momka, a nema sujetu, može samo da ima reci hvale! Fuck off od porodice ako već predsedniku ne možete ništa! Bednici.  Handanović je, inače, u žižu javnosti dospeo pre nekoliko godina, kada je postao direktor Centra beogradskih festivala, a Alo je pre dva meseca objavio  da je on  navodno kupio stan u vrednosti 600.000 evra.

Bezrezervna podrška uvek i zauvek

Među naprednjacima koje Alo označava kao ljude koji su okrenuli leđa Stefanoviću našla se i predsednica beogradske opštine Voždovac Ivana Tomić Ilić, koja je ranije na društvenim mrežama isticala da on ima “njenu bezrezervnu podršku uvek i zauvek”, ali je nedavno glasala za njegovu smenu. Takođe, tvrdi se da je primer Tomić Ilić sledio i Aleksandar Mirković, bivši predsednik Skupštine pomenute opštine, koji se pridružio zahtevima za smenu svog nekadašnjeg “šefa”

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari