Komšić: Zvaničnici Srbije i Hrvatske očigledno imaju problem da sednu sa mnom 1Željko Komšić Foto: EPA ETIENNE LAURENT

Predsednici Srbije i Hrvatske, Aleksandar Vučić i Kolinda Grabar Kitarović, još nisu išli u zvaničnu posetu Bosni i Hercegovini, 10 meseci nakon što je konstituisan novi saziv Predsedništva Bosne i Hercegovine.

Kako je naveo predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, još na inauguraciji u novembru 2018. godine pokušali su da pozovu šefove država iz regiona da dođu u Bosnu i Hercegovinu.

„S naše strane postoji ta spremnost. Na nivou Predsedništva kao institucije je izražena spremnost da se sretnemo. Ja kao član Predsedništva ne bežim od toga. Ne bežim od susreta sa zvaničnicima Hrvatske niti Srbije. Ja nemam problema te vrste. Oni očigledno imaju problema da sa mnom sednu. Što se mene tiče, dobrodošli kad god došli“, kazao je Komšić.

Komšić je trebalo da putuje u Beograd 29. avugsta, gde je trebalo da se sretne sa predsednicima Turske i Srbije, Redžepom Tajipom Erdoganom i Aleksandrom Vučićem i prisustvuje početku gradnje autoputa Beograd-Sarajevo. Međutim, susret je odložen.

„Erdogan je pomerio posetu Srbiji za oktobar“, naveo je.

„Mi se ne moramo voleti, ali se moramo poštovati i moramo raditi. Ne moramo biti simpatični jedni drugima, niti ja gospođi predsednici niti ona meni, niti ja Vučiću niti on meni. Ali nam je obaveza da radimo i iz tog razloga moramo da se srećemo“.

Ne vidi razlog da ga bude strah da ode u Hrvatsku gde je letovao ove godine.

„Godinama letujem na jednom te istom mestu“, poručio je Komšić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari