Kopola: Euleks će pomoći Kosovu u jačanju vladavine prava 1Foto: Facebook/ Ramuš Haradinaj

Posvećenost Euleksa da pomogne kosovskim vlastima u jačanju sistema vladavine prava ostaje ista i posle prošlogodišnje rekonfiguracije prevosudne misije Evropske unije, izjavio je u Prištini komandat civilnih operacija EU Vinćenco Kopola.

Tokom dvodnevne poste Kosovu Kopola se sastao sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem i premijerom Ramušom Haradinajem i istakao da je zajedno, s ključnim partnerima, procenio sprovođenje sadašnjeg mandata Euleksa posle rekonfiguracije Misije u decembru prošle godine, navedeno je u današnjem saopštenju Euleksa.

Pomoć Euleksa partnerima na Kosovu se promenila, to je rezultat njegovog novog mandata 2018-2020, ali posvećenost misije da pomogne kosovskim vlastima u jačanju sistema vladavine prava ostaje ista, naglasio je Kopola.

Kopola se tokom posete Kosovu 2. i 3. aprila sastao i sa ministrom pravde Abeljardom Tahirijem, kao i s visokim predstavnicima međunarodnih organizacija i ambasadorima država članica EU, TE SA šeficom Euleksa Aleksandrom Papadopulu i višim rukovodiocima Misije, navedeno je u saopštenju.

Komandant civilnih operacija zadužen je za komandu i kontrolu na strateškom nivou za planiranje i sprovođenje svih civilnih misija Zajedničke bezbednosne i odbrambene politike EU širom sveta, što uključuje i Euleks, navedeno je u saopštenju Euleksa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari