Kremlj: Poseta Patruševa uobičajena praksa 1

Pisanjem Danasa bavio se i ruski portal Sputnjik.

On je u tom kontekstu preneo izjavu portparola Kremlja Dmitrija Peskova da su putovanja slična poseti sekretara Saveta bezbednosti Rusije Nikolaja Patruševa Srbiji uobičajena praksa i obično se koriste za razgovore o regionalnim i bilateralnim pitanjima

– „Ranije je list Danas objavio članak u kojem je, pozivajući se na neimenovani izvor, objavio da je iz Srbije deportovano nekoliko ruskih državljana zbog navodnog pripremanja terorističkog napada u Crnoj Gori. Novine su navele da bi poseta ruskog sekretara Saveta bezbednosti Nikolaja Patruševa Beogradu mogla da bude povezana sa događajima u Crnoj Gori, a ta vest izazvala je odjek u regionalnim i međunarodnim medijima.

„Pretpostavke da je Nikolaj Patrušev bio u Beogradu da bi vratio deportovane nismo bili u mogućnosti da proverimo, kao ni to da li njegova poseta predstavlja kontrameru Moskve“, napisano je u tekstu tog lista. Ministar Nebojša Stefanović izjavio je da je poseta Patruševa Beogradu dogovorena pre nekoliko meseci i da nema nikakve veze sa događajima u Crnoj Gori. Odgovarajući na pitanje da li se nešto o tome zna u Kremlju, Peskov je rekao: ‘Ne, ništa nije poznato'“, piše Sputnjik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari