Kućni pritvor Hakiju Rugovi 1Foto: Stefana Savić

Osnovni sud u Peći usvojio je danas zahtev Osnovnog tužilaštva u ovom gradu i odobrio meru kućnog pritvora na mesec dana gradonačelniku IstokaHakiju Rugovi i bivšem zameniku gradonačelnika LJuljzimu Bljakaju (Lulzim Blakaj).

Kako je saopšteno iz ovog suda, postoji osnovana sumnja da je gradonačelnik Istoka počinio krivična dela – sukob interesa, zloupotreba položaja ili službenih ovlašćenja i krivično delo falsifikovanje službene isprave, dok se LJuljzimu Bljakaju stavlja na teret zloupotreba položaja ili službenih ovlašćenja i krivično delo falsifikovanje službene isprave), preneo je KoSSev pisanje Kohe.

Tužilaštvo je odustalo od mere kućnog pritvora protiv zvaničnika ove opštine Fatona Bujupija, koji se sumnjiči za saizvršilaštvo, prenosi Koha. Ročište protiv gradonačelnika Istoka Haki Rugove i dvojice optuženih službenika održano je danas iza zatvorenih vrata, a potom je na konferenciji za novinare njegov branilac, Besnik Beriša poručio da Rugova nije počinio zločine koji mu se stavljaju na teret, NJegovo hapšenje je protivzakonito, „proizvoljno i motivisano svim i svačim, osim pravnm razlozima“.

Gradonačelnik Istoka Haki Rugova uhapšen je zajedno sa još dvojicom službenika ove opštine u petak pod sumnjom da su zloupotrebili službeni položaj,i tada im je određen 48-časovni pritvor.

„U trenutku kada je tužilac predao falsifikovane činjenice, oni su spustili glave i sada su čekaju rešenja kojim će se, ako ima pravde, Rugova vratiti kući“, rekao je Beriša pre donošenja odluke o kućnom pritvoru. Kako prenose prištinski mediji, Rugovi se stavlja na teret da je članovima porodice dodelio članovima porodice opštinsko zemljište.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari