LSV: Pančevački naprednjaci zabranili ulaz Vojvođanskom frontu u Vatrogasni dom 1Foto: Logo

Vojvođanskom frontu danas je zabranjen ulaz, pa je umesto unutra, tribina „Vreme je za Vojvodinu“ u Dolovu, održana ispred Vatrogasnog doma, saopštio je večeras Sekretarijat za informisanje Lige socijaldemokrata Vojvodine.

U saopštenju se dodaje da je u pitanju „loš običaj vlasti da šikanira političke protivnike“, ovaj put motovisan rezultatima izbora za Mesnu zajednicu Novi Bečej, gde je Vojvođanski front osvojio više od 20 odsto glasova a Srpska napredna stranka doživela „vidljiv pad“.

„Opštinska vlast u Pančevu koju čini Srpska napredna stranka, je direktnim pretnjama zaplašila zaposlene u Vatrogasnom domu, pa oni iz straha nisu želeli da otvore vrata i puste okupljene građane, koji su došli kako bi razgovarali sa gostima o problemima u selu, Vojvodini i državi Srbiji. Pančevački SNS je zastrašivanjem samo potvrdio da Vojvođanski front predstavlja snagu u usponu. Pravo na okupljanje je ustavno pravo, a ovakvo ponašanje vlasti je nedopustivo i protivzakonito“, navodi LSV.

Dodaju da su predstavnici SNS, šampioni u zameni teza , koji preko pokrajinskog premijera Igora Mirovića pričaju o najnižim stopama nezaposlenosti, dok je ogroman broj radno sposobnog stanovništva napustio zemlju u potrazi za pristojnim uslovima života.

„Umesto infrastrukturnih objekata: kanalizacije, vodovodne i putne mreže oni se pripremaju da grade stadione, dok mnoga naseljena mesta i po nekoliko puta bivaju poplavljena“, navodi LSV.

LSV smatra da sa takvom politikom vladajuća stranka gubi podršku, a predstavnici Vojvođanskog fronta osvajaju sve više simpatija predstavljajući svoj način rešavanja problema u Vojvodini.

„To se ne može sprečiti zabranom ulaska u mesta gde su zakazana okupljanja Vojvođanskog fronta, nego saradnjom sa građanima i radom u njihovom interesu. Pozivamo vladajuću koaliciju da od Vojvođanskog fronta uči kako se razgovara  i sarađuje sa građanima, a ne kako se nešto zabranjuje i vrši pritisak“, ističe se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari