LSV: Vojvodina od začetaka svoje autonomije smetala nacionalistima i centralistima 1Foto: Logo

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) saopštila je danas da je pre 75 godina Skupština izaslanika naroda Vojvodine konstituisala je Vojvodinu kao autonomni politički entitet, ali ukazuju da je ona od začetaka svoje autonomije smetala nacionalistima i centralistima.

Zato je bilo potrebno da se Vojvodina devastira, što više oslabi i ponizi, a slabljenje Vojvodine najjasnije se vidi na primeru devastiranja njenih institucija, navodi se u saopštenju.

Liga socijaldemokrata Vojvodine već tri decenije ukazuje na pogubne posledice koncentrisanja vlasti u Beogradu, što za posledicu ima slabljenje pokrajinske administracije.

Srbija je još pre 13 godina ratifikovala Povelju o lokalnim i regionalnim vlastima i kao članica Saveta Evrope obavezala se na sprovođenje politike njihovog razvoja, ali nažalost stanje u Srbiji je iz godine u godinu sve gore, konstatuje LSV.

Baš zato je potrebno snažno podsetiti na početke političkog konstituisanja vojvođanske autonomije i iznova početi borbu za njen bolji položaj u okviru države Srbije, smatra ta stranka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari