Mihajlović: Vučićeva poseta Turskoj potvrda dobrih odnosa 1Foto: FoNet

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović ocenila je danas prisustvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića otvaranju novog istanbulskog aerodroma kao važnu potvrdu unapređenja bilateralne i ekonomske saradnje između Srbije i Turske.

Mihajlović je sa Vučićem bila deo delegacije Srbije ceremoniji u Istanbulu i ocenila da dve zemlje već imaju razvijenu saradnju u oblasti vazdušnog saobraćaja. Ona očekuje dodatno unapređenje te saradnje početkom rada novog, trećeg aerodroma u Istanbulu.

„Prisustvo predsednika Srbije i srpske delegacije na otvaranju novog istanbulskog aerodroma je još jedna potvrda koliko su saobraćaj i infrastruktura važni za unapređenje bilateralne i posebno ekonomske saradnje između Srbije i Turske“, navodi se ocena ministarke Mihajlović u saopštenju iz njenog kabineta.

Mihajlović važnost novog aerodroma u Istanbulu vidi ne samo zbog saradnje dve zemlje u vazdušnom saobraćaju i kroz moguće nove avio-linije, već i za „dalje unapređenje ekonomskih odnosa, robne razmene i novih investicija turskih kompanija“, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari