Milan Stevanović predsednik Skupštine Medveđa 1Medveđa Foto: Wikipedia / Expertise

Odbornici Skupštine opštine Medveđa danas su za predsednika Skupštine opštine izabrali kandidata Socijalističke partije Srbije (SPS) Milana Stevanovića, za koga nije glasalo sedam odbornika Srpske napredne stranke (SNS), koalicionog partnera SPS.

Stevanović će na toj poziciji zameniti Milisava Miletića koji je 27. aprila podneo ostavku.

Izbor Stevanovića kao kandidata socijalista je stvar ranije postignutog koalicionog dogovora SNS i SPS, ali toj odluci su prethodila izvesna „gibanja“ u redovima lokalnog SNS.

Prema infomracijama agencije FoNet, u petak je na sastanku SNS u Medveđi zatraženo od Dragana Stevanovića, koji je u SNS-u zadužen za jug Srbije, da razgovara sa vrhom stranke o tome da kadar naprednjaka ipak bude imenovan za predsednika Skupštine opštine.

Izvori bliski SNS su preneli FoNetu da je juče stigla poruka da koalicioni sporazum mora da se poštuje.

Za novog predsednika Skupštine opštine Medvedja danas ipak nije glasalo sedmoro odbornika SNS, medju njima i šef odborničke grupe Žika Pavlović i još jedan odbornik iz „krila“ predsednika opštine, ali i odbornici koji su se izdvojili iz SNS i okupljeni su oko pomoćnika predsednika opštine Radomira Radovanovića.

Svi oni su bili na izbornoj listi SNS na lokalnim izborima u Medvedji.

Albanski opozicioni odbornici iz Demokratske partije su izašli sa sednice Skupštine opštine pre glasanja.

Za Stevanovića su glasali preostali odbornici SNS, SPS, Grupe gradjana za Gornju Jablanicu i albanske Partije za demokratsko delovanje, koji inače čine vlast u Medvedji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari