Medveđa

Šest izbornih lista u Medveđi

Opštinska izborna komisija u Medveđi je za sada potvrdila šest izbornih liste za lokalne izbore koji su zakazani za 8. septembar, a rok za predaju izbornih lista ističe 23. avgusta.

Pet partijskih lista za 15 mesta u NSA

Svih pet albanskih partija sa područja opština Bujanovac, Preševo i Medveđa učestvovaće na izborima za novi sastav Nacionalnog saveta Albanaca (NSA).

 Odalović: Nisu nađene masovne grobnice

Predsednik komisije za nestala lica Veljko Odalović rekao je danas za FoNet da na dve lokacije kod sela Medevce, u opštini Medveđa, na kojima je vršena potraga za masovnim grobnicama, ništa nije pronađeno.

Sahiti: Ne mešamo se u visoku politiku

Zamenik predsednika Skupštine opštine Medveđa Fljorim Sahiti rekao je danas za FoNet da Albanci iz te opštine ne žele da se mešaju u visoku politiku vezanu za razgovore Beograda i Prištine, ali napominje i da predsednik te opštine Nebojša Arsić nije ovlašćen da govori u ime albanske zajednice.

Milan Stevanović predsednik Skupštine Medveđa

Odbornici Skupštine opštine Medveđa danas su za predsednika Skupštine opštine izabrali kandidata Socijalističke partije Srbije (SPS) Milana Stevanovića, za koga nije glasalo sedam odbornika Srpske napredne stranke (SNS), koalicionog partnera SPS.

 Dveri: Preskupi projekti van zakona

Povereništvo za Medveđu Srpskog pokreta Dveri saopštilo je danas da su odbornici Srpske napredne stranke (SNS) u toj opštini, sa koalicionim partnerima Grupom građana i albanskom partijom Partija za demokratsko delovanje (PDD) doneli odluku o rekonstrukciji zgrade opštine Medveđa.

Meta: Promena granica samo u glavi

Mislim da jedina promena granica treba da se desi u našim glavama i moje uverenje je da je svaka nacija na Balkanu negde većina, a negde manjina, ocenio je albanski predsednik Iljir Meta i dodao da promena granica nikada nije rešenje.

Arsić: Privatna poseta Mete

Predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić rekao je danas FoNetu da predsednik Albanije Ilir Meta u tu opštinu u nedelju dolazi u „privatnu posetu“, kao i da je sve dogovoreno sa najvišim državnim organima.

Stradali rudari

Beživotna tela dvojice rudara izvučena su sinoć oko 23. 30 minuta iz jame rudnika Lece kod Medveđe.

Među uhapšenima na Kosovu šest žena

U grupi od 11 osoba srpske i ruske nacionalnosti koje je kosovska policija uhapsila na području sela Medragovac, u opštini Podujevo, je šest žena, a svih petoro Srba su iz opštine Medveđa, saznaje danas FoNet u Medveđi.

PrvaPoslednja