Medveđa

Albanci tražili Ministarstvo lokalne samouprave i mesto pomoćnika ministra 1

Albanci tražili Ministarstvo lokalne samouprave i mesto pomoćnika ministra

Gradonačelnik Preševa, Šćiprim Arifi objavio je danas da je delgcija albanskih stranaka u kojoj je bio danas u Beogradu, na sastanku kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića, podnela zahtev da dobiju mesto ministra lokalne samouprave, pomoćnika ministra ekonomije, državnog sekretara u Ministarstvu prosvete i predsednika Koordinacionog tela Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa.

Administrativno etničko čišćenje Albanaca 2

Administrativno etničko čišćenje Albanaca

Aktivista za ljudska prava Hakija Eminović iz Medveđe obratio se otvorenim pismom nadležnim organima Srbije zbog, kako ističe, “više zabeleženih slučajeva protivustavnog i nezakonitog oduzimanja biračkog prava pripadnicima albanske nacionalne zajednice sa područja opštine Medveđa”.

SNS na lokalu po poznatom obrascu "ubeđuje" građane 3

SNS na lokalu po poznatom obrascu „ubeđuje“ građane

Funkcionerska kampanja, stranački „operativci“ iz drugih gradova koji od kuće do kuće skupljaju „kapilarne glasove“ za SNS uz pravljenje spiskova, te „fiktivne“ liste koje učestvuju na izborima, stvari su koje odlikuju atmosferu u opštini Medveđa, u kojoj će građani u nedelju, 8. septembra, birati lokalno rukovodstvo.

Šest izbornih lista u Medveđi 4

Šest izbornih lista u Medveđi

Opštinska izborna komisija u Medveđi je za sada potvrdila šest izbornih liste za lokalne izbore koji su zakazani za 8. septembar, a rok za predaju izbornih lista ističe 23. avgusta.

Pet partijskih lista za 15 mesta u NSA 6

Pet partijskih lista za 15 mesta u NSA

Svih pet albanskih partija sa područja opština Bujanovac, Preševo i Medveđa učestvovaće na izborima za novi sastav Nacionalnog saveta Albanaca (NSA).

 Odalović: Nisu nađene masovne grobnice 7

 Odalović: Nisu nađene masovne grobnice

Predsednik komisije za nestala lica Veljko Odalović rekao je danas za FoNet da na dve lokacije kod sela Medevce, u opštini Medveđa, na kojima je vršena potraga za masovnim grobnicama, ništa nije pronađeno.

Sahiti: Ne mešamo se u visoku politiku 9

Sahiti: Ne mešamo se u visoku politiku

Zamenik predsednika Skupštine opštine Medveđa Fljorim Sahiti rekao je danas za FoNet da Albanci iz te opštine ne žele da se mešaju u visoku politiku vezanu za razgovore Beograda i Prištine, ali napominje i da predsednik te opštine Nebojša Arsić nije ovlašćen da govori u ime albanske zajednice.

Milan Stevanović predsednik Skupštine Medveđa 11

Milan Stevanović predsednik Skupštine Medveđa

Odbornici Skupštine opštine Medveđa danas su za predsednika Skupštine opštine izabrali kandidata Socijalističke partije Srbije (SPS) Milana Stevanovića, za koga nije glasalo sedam odbornika Srpske napredne stranke (SNS), koalicionog partnera SPS.

 Dveri: Preskupi projekti van zakona 12

 Dveri: Preskupi projekti van zakona

Povereništvo za Medveđu Srpskog pokreta Dveri saopštilo je danas da su odbornici Srpske napredne stranke (SNS) u toj opštini, sa koalicionim partnerima Grupom građana i albanskom partijom Partija za demokratsko delovanje (PDD) doneli odluku o rekonstrukciji zgrade opštine Medveđa.

Meta: Promena granica samo u glavi 13

Meta: Promena granica samo u glavi

Mislim da jedina promena granica treba da se desi u našim glavama i moje uverenje je da je svaka nacija na Balkanu negde većina, a negde manjina, ocenio je albanski predsednik Iljir Meta i dodao da promena granica nikada nije rešenje.

Arsić: Privatna poseta Mete 15

Arsić: Privatna poseta Mete

Predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić rekao je danas FoNetu da predsednik Albanije Ilir Meta u tu opštinu u nedelju dolazi u „privatnu posetu“, kao i da je sve dogovoreno sa najvišim državnim organima.

PrvaPoslednja