Milićević: Na vlast se dolazi na izborima 1Đorđe Milićević Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević ocenio je danas da je ono što se dogodilo u subotu uveče, ispred Doma Narodne skupštine, „nasilničko i siledžijsko ponašanje i to ne sme i ne može da postane osnovna norma društvenog ponašanja u Srbiji“.

„Ovo što se desilo su očajnički i gubitnički potezi koje Srbija u potpunosti prepoznaje na pravi način“, rekao je Milićević na konferenciji za novinare, u Skupštini Srbije, povodom incidenta u kome su učestvovali predstavnici jednog dela opozicije.

Milićević je rekao da je „jedan deo opozicije preksinoć po ko zna koji put želeo da nam jasno stavi do znanja šta je njihov konačan cilj – da nasiljem upadnu u institucije, da ih zauzmu i da na taj način pogaze demokratske postulate političke borbe verujući verovatno da na taj način mogu da dođu na vlast u Srbiji“.

Milićević je dodao da nisu imali nijedan razlog da verbalno i fizički nasrnu na skupštinsko obezbeđenje koje je samo radilo svoj posao i istakao da je to za svaku osudu.

On je rekao da je dijalog jedini način i put da se dođe do demokratskih rešenja i dogovora.

„Rušilački porivi jednog dela opozicije neće imati epilog kakav oni žele i očekuju.Na vlast se ne dolazi tako što ćete upasti u zgradu Skupštine Srbije, u zgradu Predsedništva ili Skupštine grada Beograda ili tako što ćete blokirati sve ulaze na javnom servisu.Do vlasti se dolazi na samo jedan način, a to su izbori“, rekao je Milićević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari