MSP: Deo izložbe posvećene 20. godišnjici NATO bombardovanja uklonjen zbog komemorativne tribine 1Foto: Ministarstvo spoljnih poslova (Arhiva)

Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je deo izložbe Istorijskog muzeja Srbije, posvećene 20. godišnjici NATO bombardovanja, privremeno bio sklonjen da bi se u Kulturno – informativnom centru Srbije u Parizu oslobodio prostor za održavanje komemorativne tribine na temu „1999, NATO i Jugoslavija“.

Izložba autora Biljane Vilimon i Vladimira Veličkovića otvorena je 23. marta, a za 26. mart bila je planirana komemorativna tribina, pa je u punoj koordinaciji Ambasade i Kulturno-informativnog centra bilo neophodno pronaći najadekvatnije rešenje, navodi MSP.

Kako se ističe, posle konsultacija je odlučeno da se deo postavke privremeno urola zbog nedostatka prostora za održavanje tribine, a već narednog dana kompletna postavka je ponovo izložena i biće dostupna posetiocima do 13. aprila.

Ukoliko se utvrdi da je učinjen bilo kakav propust na štetu interesa Srbije, o tome će se odlučivati i postupati u skladu sa propisima i procedurama, stoji u saopštenju.

Ministarstvo je navelo da ne želi da polemišemo o brojnim komentarima na društvenim mrežama, ali želi da ukaže da je, u ovom osetljivom trenutku i važnom događaju, vrlo značajno da se ovo pitanje sagleda sa posebnim senzibilitetom, a pre svega s obzirom na određene komentare pojedinaca zainteresovanih za radno angažovanje pri KIC u Parizu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari