Na Kosovu rizik od endemske eksplozije korona virusa 1Priština Foto: Pixabay/LNLNLN

Kosovski institut za javno zdravlje pozvao je danas stanovnike Prištine da poštuju ograničenje kretanja i upozorio ih da masovnim izlaskom na ulice rizikuju endemsku eksploziju korona virusa.

Institut je rano jutros objavio dve fotografije sa saobraćajnom gužvom na prištinskim ulicama i ogromnim redovima ljudi ispred jednog objekta, pored kojeg stoji natpis „Peja“ (Peć) i kamioni, prenosi KoSSev.

„Građani, šta radite? Vratite se, molim vas“, poručio je Institut za javno zdravlje stanovnicima Prištine.

Upozorio ih je da time što krše zabranu kretanja rizikuju svoje i živote svojih porodica i pozvao još jednom da prate uputstva i savete, navodeći da su građani upućeni na boravak u kući, kao i da je napravljen radni raspored u firmama da ne budu svi u isto vreme na radnom mestu.

Takođe su podsetili i da se epidemiolozi trude da ugase svako moguće žarište i da na taj način rizikuju sopstveno zdravlje.

„Molimo vas, budite obazrivi jer možete da prouzrokujete endemsku eksploziju u glavnom gradu. Ostanite kod kuće sa svojim porodicama“, navodi se u pozivu.

Na Kosovu je do sada, bez sredina koje su nastanjene Srbima, potvrđeno 86 slučaja inficiranih, jedna osoba je preminula, a jedna je ozdravila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari