Naprednjaci će ponuditi Aleksandru Antiću mesto gradonačelnika? 1Foto: Nenad Đorđević/FoNet

Ako naprednjaci ne budu imali skupštinsku većinu bez SPS, postoji mogućnost da će Saša Antić biti gradonačelnik Beogrda. Za komentarpress.net ovo je potvrdio izvor blizak Ivici Dačiću.

Saša Antić je jedan od funkcionera koji nikada nije ulazio u sukob sa naprednjacima. Učestvovao je u vlasti na nivou Beograda sa Draganom Đilasom, a to bi značilo da je nezgodno da se opozicija u Beogradu obrušava na predstavnika vlasti s kojim su nekad tesno sarađivali, navodi portal Komentarpress.net.

– Činjenica je da je Saša Antić funkcioner SPS koji je najbliži naprednjacima. Ipak, sumnjam da bi se Vučić odrekao mesta gradonačelnika u Beogradu. Treba uzeti u obzir da SPS ima problem sa cenzusom i da više nemaju veliki koalicioni kapacitet. Oni više ne mogu da biraju, da li će ići s naprednjacima ili s građanskom opcijom – kaže za Komentarpress.net novinar Nedeljnika Nenad Čaluković.

U opoziciji veruju da je ovaj scenario moguć, ako izborni rezultat omogući naprednjacima i socijalistaima da formiraju skupštinsku većinu.

– Ne bi me iznenadilo da SNS prihvati da gradonačelnik bude iz SPS. Oni bi sve uradili samo da ostanu na vlasti i da mogu da nastave sa unosnim poslovima kojima pune svoje džepove – rekao je Borko Stefanović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari