Niška opozicija pozvala građane na protest 1Zgrada opštine Niš Foto: Wikipedia

Niška opozicija u zajedničkom saopštenju pozvala je danas građane na beskompromisni otpor i protest u danu kada gradski odbornici budu odlučivali o sudbini naše vazdušne luke.

Težak nasrtaj korumpiranog naprednjačkog režima na Niš, koji bi zarad svog plena da žrtvuje niški aerodrom, zahteva organizovani, zajednički odgovor svih Nišlija, ističe se u saopštenju.

Podržavamo odlučnost građanskih aktivista i organizacija u borbi protiv otimanja niškog aerodroma, kao i hrabre pojedince koji su u javnosti iznosili istinu potkrepljenu stručnim analizama. Pozdravljamo i stav da je političko delovanje jedino koje može dati rezultate u očuvanju interesa građana i u sprovođenju reformi sistema do dna urušenog od strane naprednjačke vlasti, kaže se u saopštenju.

Zato je važno, ističe opozicija u saopštenju, da borbu zajedničkim snagama, na svim frontovima i sa našim
sugrađanima, nastavimo na terenu na kojem je možemo i dobiti – političkom. Kako ističe, režimski odbornici dobili su nalog od svog partijskog šefa, a odbornici niške opozicije poručuju im da poslušaju jasan stav svojih sugrađana jer račune polažu upravo njima.

To ćemo im i staviti do znanja u gradskom parlamentu, na sednici, ali i ispred njega, na ulici, sa građanima. Odlučni
smo i rešeni da ovu borbu dobijemo i da naše zajedničko i jasno „Ne otimačini“ bude početak kraja naprednjačkog režima i samovolji u Nišu, navodi se u saopštenju.

Saopštenje su potpisali niška Demokratska stranka, Dosta je bilo, Dveri, Levica Srbije, Narodna stranka, Niška inicijativa, Nova stranka, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret, Socijaldemokratska stranka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari