Nova stranka: Mihajlović po ko zna koji put izbegava odgovornost 1

Licemerje i drskost ministarke Zorane Mihajlović, kojima po ko zna koji put pokušava da izbegne odgovornost za izostanak pravovremene reakcije Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, juče je prešlo čak i njene granice, saopštila je Nova stranka.

Izjavivši da će za oko 15 dana ipak biti postavljene rampe na pružnom prelazu u selu Donje Međurovo kod Niša jer „građani traže dodatno obezbeđenje na tom mestu“, ministarka u svom maniru vređa zdrav razum jer je, neposredno posle tragedije, izjavila da je to jedan od najpreglednijih prelaza u Srbiji i da postoje stručnjaci koji određuju gde je rampa potrebna, a gde ne, navodi se u saopštenju šabačkom odboru Nove stranke.

„Da li je zakazala struka ili ministarka opet izbegava odgovornost, u ovakvoj državi ne može se utvrditi“, ističe Nova stranka.

Gradski odbor Nove stranke Šabac stoga podseća na problematičan pružni prelaz u Majuru, nadomak Šapca, i na zahtev za podizanje nivoa osiguranja na putnom prelazu koji je Grad Šabac uputio „Železnicama Srbije“ još u novembru 2014. godine, dodaju. Dalje navode da je odgovor iz „Železnica“ glasio da je prelaz bezbedan i da nema osnova za podizanje nivoa osiguranja, kao i da „Železnice Srbije“ nemaju novca za ostvarivanje zahteva Grada Šapca.

Međutim, kako navodi Nova stranka, predizborna obećanja jača su od svega, pa tako ministarka Mihajlović lično obeća Majurcima, a za potrebe izbora u mesnoj zajednici, da će pružni prelaz dobiti sigurnosni branik. Lako obećanje obično postane laž – meštani Majura ostadoše bez rampe, a ministarka u svoju biografiju upisa još jedno besramno obećanje.

Na pružnom prelazu u Majuru već je bilo nekoliko nesreća sa ljudskim žrtvama. Treba li da se desi nova tragedija da bi ministarka opet pogazila struku i obećala rampu? Ako bude u jeku predizborne kampanje, možda ćemo imati sreće da sigurni branik u Majuru bude postavljen. Prošli put nismo, zaključuju iz Šabačkog odbora Nove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari