Nova stranka poziva na stvaranje liberalnog fronta opozicije 1Foto: Logo

Nova stranka apelovala je danas na sve stranke i organizacije liberalne orijentacije da pristupe „ozbiljnim medjusobnim razgovorima i pripremama za predstojeću političku borbu“.

Posle današnje Izborne skupštine Pokreta slobodnih građana (PSG), na kojoj je novi predsednik te političke opcije Pavle Grbović najavio početak procesa ujedinjenja sa Novom strankom, Nova stranka je apelovala da se nedavno započeti razgovori opozicionih stranaka i pokreta „ne samo nastave, već i intenziviraju“.

To bi, saopštila je Nova stranka, trebalo da rezultira stvaranjem „snažnih liberalnih i socijaldemokratskih snaga“ koje će pred javnost izaći sa jasnim zahtevima i konkretnim predlozima.

„Ponavljamo da je opoziciona politička scena Srbije danas isuviše razuđena, te samim tim, kao takva, i preslaba da bi se suprotstavila snažnom političkom protivniku, aktuelnom režimu, koji ne bira sredstva zarad zacrtanog cilja.

Zato je ukrupnjavanje neophodno, a kao prvi primer pomenutog očekujemo i skori formalni početak procesa ujedinjenja sa PSG“, dodaje se u saopštenju.

Navode i da građani Srbije svakodnevno pozivaju na osnaživanje opozicije i jasne korake u borbi protiv vladajuće Srpske napredne stranke, zbog čega je neophodno da opozicione partije razlike ostave po strani i vrate se za pregovarački sto.

„I Novu stranku predstojećeg vikenda očekuje Izborna konferencija, nakon koje ćemo, sa novim, odlučnim i doslednim rukovodstvom, zasigurno nastaviti započeto, a to je kreiranje jasnog liberalnog fronta koji će, uz podršku svih gradjana Srbije, nastaviti političku borbu da lepa zemlja Srbija konačno postane i ozbiljna država“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari