Novaković: Novosađani taoci političara 1Borislav Novaković Foto: N1

Poverenik Narodne stranke za Novi Sad i bivši gradonačelnik Novog Sada Borislav Novaković ukazao je u pismu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da Žeželjev most kod Novog Sada još nije otvoren iako je u junu završena njegova obnova i izgradnja pristupnih saobraćajnica i upozorio da su Novosađani taoci političara.

„Građani Novog Sada taoci su odluke da bude svečano otvoren kada to bude odgovaralo nekolicini briselskih i srpskih političara, koji u svojim agendama nikako ne mogu da pronađu obostrano prihvatljiv datum, jer su isplanirali svoje godišnje odmore“, napisao je Novaković.

„Dok se mi topimo na asfaltu u kilometarskim kolonama, oni i Vi se brčkate u moru, a prekopotreban most koji smo toliko dugo čekali otvorićete preplanulog tena i navežbano optimističkih osmeha početkom septembra!“, naveo je Novaković.

„Novosađani moraju da sačekaju datum koji se uklapa u vaš raspored i program koji podrazumeva i desetine hiljada pristalica iz cele zemlje koji će organizovano doputovati u Novi Sad i oduševljeno, uz sendvič i vodu, pozdraviti svoga vođu“, konstatovao je Novaković.

On je dodao da se za otvaranje mosta čeka datum koji najviše pogoduje Vučiću kako bi u prisustvu briselskih zvaničnika demonstrirao kako Srbija čvrsto i nepokolebljivo ide u EU.

Novaković smatra i da Srbija nikada neće ući u EU, jer je Vučić srušio „most vladavine prava, medijskih sloboda i stabilnih političkih institucija“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari