Novi protest "1 od 5 miliona" 8. februara u Novom Sadu 1Foto:Radovan Balać

Novi protest „1 od 5 miliona – Stop krvavim košuljama“ u Novom Sadu održaće se u petak 8. februara na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta, sa početkom u 18 časova.

Kako navode organizatori, osim već uobičajenih poruka protesta zbog narastajućeg nasilja, korupcije i diktature u državi i društvu, učesnici skupa će svojim četvrtim okupljanjem u centru grada ustati u odbranu slobode medija.

„Predstavnička demokratija se zasniva na slobodnim izborima, a slobodnih izbora nema bez slobodnih medija. Stoga istovremeno branimo pravo medija i medijskih poslenika da govore i naše pravo da znamo“, navodi se u saopštenju.

U skladu sa glavnom temom protesta, kako se ističe, na Pozorišnom trgu će govoriti novinarke Gordana Suša i Branislava Opranović, kao i novinar Željko Bodrožić.

Učesnici protesta će posle protesnog skupa krenuti u tradicionalnu šetnju gradskim ulicama. Kolona će sa Pozorišnog trga krenuti Uspenskom i ulicama Jovana Subotića i Vojvode Bojovića, posle čega će skrenuti u Bulevar kralja Petra Prvog pa u Bulevar oslobođenja. Kod Futoške pijace protesna kolona će skrenuti u Jevrejsku ulicu, a zatim i završiti šetnju na istom mestu sa kojeg je i krenula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari