Orlić (SNS): Đilas lično organizovao i platio demonstracije 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Orlić izjavio je danas da je organizator demonstracija koje se vše dana zaredom dešavaju u centru Beograda i drugim gradovima Srbije jedan od lidera Saveza za Srbiju (SzS) Dragan Đilas.

One je na konferenciji iza štampu ocenio da je Đilas proteste „lično organizovao i platio“, te da mu „prebacivanje odgovornosti ili krivice neće proći, koliko god to pokušavao“.

„Svaka bačena kamenica, svaka upaljena baklja, svaki bačeni molotovljev koktel, svaki povređeni policajac, svako uništavanje javne i privatne imovine ljudi u ovoj zemlji neposredno idu na obraz, dušu i odgvornost Draganu Đilasu“, rekao je Orlić.

On je ocenio da je toj opozicionoj političkoj organizaciji cilj nasilno preuzimanje vlasti „tako što će celu zemlju da zaustave“.

„Tako što će život u ovoj zemlji u potpunosti da ukinu, da blokiraju sve institucije, autoputeve, obustave rad, onemoguće ljudima čak i da dišu, samo da bi se oni dokopali vlasti. Đilas dobro zna da ga narod u ovoj zemlji neće i da na izborima nema šta da traži i zato pokušava nasilnim metodama, pučem, državim udarima i time što će se prolivati krv po ulicama ove zemlje da dođe na vlast“, rekao je Orlić.

Da podsetimo, predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas kazao je danas da su, kako je naveo, „parapolicijske strukture“, koje su „bez legitimacija hapsili demonstrante“ prethodnih dana, bliski sa bivšom državnom sekretarkom u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Dijanom Hrkalović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari