Pacoli želi sastanak s Boltonom naredne sedmice 1Foto: www.wikipedia.org

Šef kosovske diplomatije kaže da će sa savetnikom predsednika SAD pričati o jačanju saradnje Prištine i Vašingtona, prenosi Al Jazeera Balkans.

Pacoli je odbacio mogućnost podele Kosova, navodeći da to zabrinjava brojne građane, prenosi RTK.

Zemlja je dovoljno podeljena. Nema nijedne mogućnosti za dalju podelu naše teritorije. Mislim, nadam se da nijedan albanski lider nije toliko naivan, napisao je Pacoli na svom fejsbuk nalogu.

Ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli namerava se sastati sa savetnikom američkog predsednika Donalda Trampa za nacionalnu sigurnost Džonom Boltonom, prenose agencije.

Bolton je nedavno izjavio kako SAD ne isključuje razmenu teritorija ako se Srbija i Kosovo o tome dogovore.

Ova izjava uznemirila je kosovske zvaničnike, čiji se političari, pre svega premijer Ramuš Haradinaj i predsednik Hašim Tači, ne mogu među sobom dogovoriti šta je prihvatljivo.

Haradinaj upozorava Tačija kako je moguće samo pripajanje Preševske doline Kosovu, ali ne i podela Kosova, prenose agencije.

Pacoli bi, kako navode iz njegovog kabineta, želeo susret s Boltonom već naredne sedmice.

Boltonovu izjavu Pacoli, kako kaže, treba tumačiti „u kontekstu odgovornosti koju Kosovo treba preuzeti na sebe na euroatlantskom putu“, ali nije precizirano na šta tačno misli.

U razgovoru za T7, šef kosovske diplomatije je kazao kako je SAD „ključni i doživotni partner“ Kosova i kako će s Boltonom pričati o tome kako ojačati saradnju.

Kako je rekao, Kosovo je neprekidno u koordinaciji i s američkim, i s evropskim saveznicima, koji pružaju podršku dijalogu.

Autor teksta je Al Jazeera Balkans

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari