Parović: Bojkot ima smisla ako se njime brani Kosmet 1Foto: Medija centar

Sramota je što se takvi pregovori uopšte i vode. Za mene je nepojmiljivo da je Soroš jedini autoritet u državi koji može da za isti sto okupi deo vlasti i opozicije.

Građani treba da znaju da Soroš i liberalna Amerika više nisu autoritet ni u SAD, a eto u Srbiji još uvek vedre i oblače, kaže Miroslav Parović, predsednik Narodnog slobodarskog pokreta odgovarajući na pitanje kako komentariše rezultate pregovora vlasti i opozicije.

* Zašto to kažete? Zar nije dobro da se pregovorima dođe do kompromisa?

– Kompromisa oko čega? Problem Srbije je što ne postoji unutrašnji dogovor političke scene oko zaštite ustavnog poretka zemlje i radikalnog obračuna sa mafijom koja nas razara kao kancer. Sigurno Soroš i ta klintonovska klika koji je tri decenije razbijala našu državu neće sada promeniti ploču.

Realno, cilj pregovora na FPN je da politički legitimiše i profiliše dvopartijski to jest dvopolni politički sistem, s tim da su oba pola na ovaj ili onaj način bliska američkom pogledu na budućnost regiona u kojem živimo. Nama treba jak domaći autoritet koji će nas pozvati i naterati da se svi izjasnimo oko toga da li branimo suverenitet nacije i Kosmet u Srbiji.

* Ko je po vama taj domaći autoritet?

– Ima ih više. Recimo patrijarh je autoritet funkcije nezavisno od toga ko je personalno. Emir Kusturica je svetski priznat i u potpunosti ostvaren čovek, Aleksandar Đorđević, Dejan Bodiroga i Novak Đoković su nesporne patriote i voljeni u čitavom narodu.

Znate, okolnosti iziskuju vanredne mere i mobilizaciju čitave nacionalne snage. Setite se kako su ranije sa patrijarhom Pavlom i Dobricom Ćosićem sedeli i Milošević i Đinđić, ali i svi drugi na političkoj sceni. Dakle, tada Soroš nije bio autoritet koji okuplja i tako treba opet da bude.

* Kako gledate na najavljeni bojkot izbora? Hoćete li ga podržati?

– Bojkot izbora ne može biti cilj sam po sebi, a pogotovo ne sme biti dnevnopolitička priča. Bojkot ima smisla samo ukoliko je u funkciji rušenja legitimiteta na primer, referenduma o potvrđivanju takozvanog istorijskog sporazuma Srba i Albanaca ili nekakvog drugog dokumenta kojim bi na mala vrata bila proturena priča o razgraničenju na KiM. Takođe, da budemo načisto, bojkot može biti iskorišćen i da se oslabi pozicija Srbije, te stoga treba biti oprezan.

Mi ćemo kao stranka učiniti sve da sačuvamo Kosmet u ustavnom poretku Srbije i u odnosu na tu poziciju ćemo se određivati. Iako redovni po terminu, izbori na proleće će biti vanredni po suštini i to na isti način na koji su to bili izbori 2012. Podsećam da je tada pala vlast koja je bila sklona kompromisu oko Kosmeta, a da je na njeno mesto došla vlast koja je obećala: „Tako mi Boga nećemo se smiriti dok Kosovo i Metohija ne budu pod kontrolom Srbije!“. Sve su prilike da ćemo i na proleće 2020. opet davati odgovor na isto pitanje i spram toga ćemo se i ponašati i politički grupisati.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

25 reagovanja na “Parović: Bojkot ima smisla ako se njime brani Kosmet”

 1. Zašto danas uopšte daje prostor opskurnim tipovima poput ovoga?
  Kakva je ovo retorika „Soroš“, patriote, Kusturica… Aman, ljudi, ne trošite nam vreme na ljude koji su i statistički i kvalitativno nebitni.

 2. Mnogo jak političar ovaj lik.
  Mora da je neki master (šuster? ) sa Gigatrenda.
  Nego ako već zapuca na Kosovo ravno sa ciljem da ga „osvoji“, predlažem mu da umesto gore nabrojane ekipe povede Cecu i Acu (Lukasa).
  Cecu iz očiglednih razloga, a Acu da bar nešto od šiptarskih para ostane na Kosovu.
  Ako razumete sta hoću da kažem.

  • Чуо сам причу, Адиле, о предизборном митингу Арканове „Странке српског јединства“ у Ужицу, давних дана кад се скот демобилисао па су решили да га прекомандују у Скупштину: Почне Аркан да дроби о томе како „Српкиње треба да рађају више деце“, а сала се ори: „Дај нам Цецу да правимо децу!“…

 3. Kosovsko pitanje neka resavaju oni koji za to sada primaju platu i ciji je to posao! A opozicija mora u bojkjot dok postoji medijska nlokada pre svega na rts! STA LI RADE NA RTS OVA TRI LETNJA MESECA NJIMA JE DOVOLJNO DA PRIKAZUJU SPORT A DA LI SVAKOG TO INTERESUJE?

  • Alo realisto,koji si ti pa etnjaković o čemu bre pišeš,imaš li ti pameti.Pa o kakvoj blokadi ti pričaš,ko i šta je blokirano,pa ništa osim kada, ,,,opozicionari,, krenu da šetaju Beogradom,blokirajući ulice normalnim građanima,što će reći oni koji šetaju su kompletne budale jer ne znaju zašto to uopšte rade.Ti imaš mnogo kanala pa izaberi koji hoćeš,gledaj Staniju biće ti lakše,a možeši Soraju…

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.