Petković: Osmani novi ciklus u političkim odnosima sa Beogradom počela kampanjom mržnje 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da je Vjosa Osmani novi ciklus u političkim odnosima sa Beogradom počela kampanjom mržnje i neprijateljstva, umesto porukama o dijalogu i zajedničkom rešavanju problema.

Od dve izjave koje je za manje od 24 sata Osmani dala sa nove pozicije, obe su bile uperene prema Beogradu i obojene otvorenim animozitetom prema srpskim narodu, konstatovao je Petković u pisanoj izjavi.

To veoma jasno govori da će prioriteti nove vlasti u Prištini, umesto dijaloga i traganja za kompromisom biti ogoljena mržnja prema Srbima. U tome, nažalost, nije usamljena jer zapaljivu antisrpsku retoriku nastavlja da podgreva i njen politički mentor Aljbin Kurti, naglasio je on.

Petković smatra da bi Osmani i Kurti trebalo „da smognu snage“ da prevaziđu antisrpsku opsesiju i okrenu se dijalogu, kompromisu, razgovoru, zajedničkom traganju za rešenjem i ispunjavanju međunarodno priznatih obaveza.

Beograd je na tom putu punih osam godina i uprkos svim opstrukcijama Prištine, ucenama i pretnjama, istrajava u naporima da osigura stabilnu budućnost i mir za sve narode na ovim prostorima, zaključio je Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari