Polemika između Jovanova i Jeremića 1Foto: SNS

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Milenko Jovanov optužio je danas lidera Narodne stranke Vuka Jeremića da sprovodi svoju politiku čiji je cilj da celo nezavisno Kosovo postane članica Ujedinjenih nacija.

U stranačkom saopštenju SNS prenosi ocenu Jovanova da je Jeremić „nastavio da dosledno sprovodi svoju politiku, koja ima za cilj da celo nezavisno Kosovo po modelu dve Nemačke postane članica UN, a da država Srbija na Kosovu nema apsolutno ništa“.

Tu politiku Jeremić je, kako ocenjuje Jovanov, „vodio u vreme kada je, na nesreću Srbije, bio ministar inostranih poslova, kada je postavljao granicu na Jarinju i Brnjaku, postavljao pitanje Međunarodnom sudu pravde koje je za posledicu imalo mišljenje koje kaže da odvajanje Kosova i Metohije nije suprotno međunarodnom pravu“.

Jovanov tvrdi i da je Jeremić kao ministar uvodio Hašima Tačija na sednice Saveta bezbednosti UN da govori umesto predstavnika UNMIK, kao i da je bio neiskren prema Rusiji i Kini i da je izmestio pitanje Kosova i Metohije iz UN i prebacio ga na EU. Najzad, Vuk Jeremić i dalje nije odgovorio zašto je od ambasade arapske države Katar u Berlinu, koja je 2011. godine priznala nezavisnost Kosova, dobio 200.000 evra i kakve to veze ima sa politikom koju vodi, navodi Jovanov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari