Požarevac: Prihvaćeni programi javnih ustanova 1Foto: Požarevac

Odbornici Skupštine grada Požarevca, na sednici kojom je predsedavao Predrag Mijatović, dali su saglasnosti na ovogodišnje programe, planove rada i razvoja i finansijske planove ustanova i fondacija Centra za socijalni rad….

….Istorijskog arhiva, Centra za kulturu, Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“, Gradskog ženskog hora „Barili“, Narodnog muzeja, Sportskog centra Požarevac, Turističke organizacije, Apotekarske ustanove i Fondacije Milenin dom – Galerija Milene Pavlović – Barili..

Zbog epidemije korona virusa, sednica lokalnog parlamenta je održana u velikoj sali Centra za kulturu.

Skupština je usvojila Lokalni akcioni plan za socijalno uključivanje Roma i Romkinja sa teritorije Grada za period 2021–2023. godine. Cilj programa je podrška procesu poboljšanja socio – ekonomskog položaja romske populacije u lokalnim zajednicama i sprovođenje prioritetnih strateških mera u Strategiji za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Srbiji za period 2016-2025.

Na sednici je doneto rešenje kojim je dosadašnjem vršiocu dužnosti direktora Javnog preduzeća „LJubičevo“ Mirku Stojanoviću produžen mandat na ovoj funkciji.

Donete su i odluke o držanju domaćih i egzotičnih životinja i izmeni pravilnika o načinu i metodama zbrinjavanja pasa i mačaka na teritoriji grada.

Prihvaćene su odluke o razrešenjima i imenovanjima pojedinih članova upravnih odbora, saveta i školskih odbora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari