Premijer Sobotka pozvao Vučića da poseti Češku 1

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Vlade Češke Bohuslavom Sobotkom sa koji m je razgovarao o bilateralnim odnosima i jačanju ekonomske saradnje dve zemlje, kao i projektu revitalizacije rudnika „Štavalj“ i modernizaciji pruge Niš-Dimitrovgrad, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Vučić je kako se navodi, istakao da Srbija želi da koristi iskustva Češke u ekonomskim reformama i da je i sama u poslednje dve godine uspela da sredi ekonomsku situaciju i napreduje na Doing bussines listi.

Premijer Sobotka je istakao da su odnosi dve zemlje odlični i daidu u dobrom pravcu. On je pozvao premijera Srbije da poseti Češku, što je Vučić prihvatio i predložio sastanak biznis zajednice dve zemlje.

„Obe naše posete idu u pravcu privrednog rasta i to nam je dobra prilika da jačamo ekonomsku saradnju. Češka je koristila evropske fondove i to nam je pomoglo da stabilizujemo ekonomsku situaciju“, istakao je Sobotka.

Dva premijera razgovarali su i o saradnji u oblasti kulture, turizma, zajedničkog nastupa po pitanju regiona Zapadnog Balkana, kao i o osnivanju Zapadno-balkanskog fonda. Sobotka je ponudio iskustvo Češke u pregovorima sa Eui istakao da se on lično zalaže za što skoriji prijem Srbije u Evropsku uniju, dodaje se u saopštenju.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari