Ilustracija Foto: Beta/Emil Vaš

I ovog puta će se kao prošle subote ići kroz Terazijski tunel, ili kako su ga protestanti nazvali, Tunel Vučićevih laži, tačnije od Platoa kod Filozofskog fakulteta, ulicama Uzun Mirkovom, Pariskom, Kneza Sime Markovića, Pop Lukinom, Brankovom, kroz tunel, do Svetogorske ulice, Takovskom do trga Nikole Pašića.

Ovu šetnju organizatori najavljuju kao šetnju ulicama laži, i pozivaju se građani da izlepe grad, vodeći računa o izlozima trgovinskih objekata i automobilima, nalepnicama sa citatima predsednika koje su se ispostavile kao lažne.

Kako nam je rečeno u organizacionom timu, ideja je da svi delovi grada, ne samo ruta šetnje, budu oblepljeni tim nalepnicama, „jer se predsednik“, kako nam je rečeno, „mnogo nervira kada ga podsecaju na njegove laži. Deo tih nalepnica, prema planu, biće dostupan i šetačima u drugim gradovima Srbije.

Ideja za oblepljivanje grada predsednikovim lažima, potakla je zbog reakcije čelnika glavnog grada koji su poslali radnike gradske čistoće da očiste Terazijski tunel od nalepnica a da se protestna šetnja još nije ni završila.

Povezani tekstovi