Samardžić: Naše je, iako okupirano 1Slobodan Samardžić Foto: Medija centar

Nekadašnji ministar za Kosovo i Metohiju Slobodan Samardžić ocenio je danas da bez obzira na dilemu da li je „razgraničenje“ Srbije i Kosova realno ili nije, stav raško-prizrenskih velikodostojnika ostaje kao upozorenje da nijedan deo Kosova i Metohije ne sme da se preda.

Dok Vučićeva najava „razgraničenja“ predstavlja bednu trgovinu nečeg što nije njegovo – dela države za nešto što je samo njegovo – samodržavlje na krnjem prostoru države, dok je reagovanje crkvenih ljudi je državničko – „ne damo ono što je naše, ma koliko bilo okupirano“, ilustrovao je u autorskom tekstu Samardžić.

Prema njegovoj oceni, razgraničenje nije realno, „jer su se Aleksandar Vučić i Ivica Dačić obavezali da Srbija i Kosovo, onakvo kakvog ga priznaju oni kojima su se obavezali, potpišu sporazum o priznanju“.

U Srbiji se našla plitka politička pamet koja će ponuduti ruku za potpisivanje akta o definitivnom odricanju od dela teritorije. Reč je, ustavno gledano, o prekršaju mnogih njegovih odredbi, i one o teritorijalnom jedinstvu i celovitosti države, konstatovao je Samardžić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari