Samoopredeljenje organizovalo kampanju protiv američkog ambasadora u Prištini 1Foto: S. Župljanin

Pristalice Pokreta Samoopredeljenje organizovale su kampanju protiv američkog ambasadora u Prištini Filipa Kosneta, nakon kampanje protiv specijalnog izaslanika američkog predsednika Donalda Trampa za dijalog Kosova i Srbije Ričarda Grenela i uvreda na račun njegove seksualne orijentacije, piše prištinska Gazeta Ekspres.

Ozbiljne uvrede na račun Kosneta i Amerike usledile su, kako navodi taj prištinski medij, organizovano nakon obaranja vlade Aljbina Kurtija na osnovu predloga Demokratskog saveza Kosova, koji su podržala 82 poslanika u Skupštini Kosova, prenosi Kosovo Onlajn.

Uvrede Kurtijevih pristalica usmerene protiv Kosneta, Grenela i Amerike objavljene su na Fejsbuk stranici pod nazivom „DSK za Kosovo“, a stotine uvredljivih komentara pristalica Samoopredeljenja protiv Amerikanaca objavljeno je pod nazivom „Zid srama“.

Kurtijevi odnosi sa Amerikom pretrpeli su nepopravljiv rascep posle njegovog odbijanja da ukine taksu od 100 odsto na proizvode iz Srbije i BiH, a na zahtev Vašingtona, navodi Gazete Ekspres.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari